BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Üç çocuktan bir yıldır haber alınamıyor

Kayseri'de bir yıl önce şeker toplamak için evden çıkan 3 çocuktan hala haber alınamıyor.

Abone ol

Kayseri'de 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin kardeşler ile Türkan Ay emniyetin bütün çabalarına karşın hala bulunamadı. Bir yıl önce kaybolan çocuklarından haber alamayan aileler şeker bayramına buruk girecek.

Anne Leyla Tekin, bayramda acılarının bir kat daha arttığını, çocuklarının yaklaşık bir yıldır kayıp olduğunu ve geçen süre içerisinde olumlu veya olumsuz hiçbir haber alamadıklarını ifade ederek, ''Çocukların üzüntüsüne dayanamayan eşim 2 kez kalp krizi geçirdi. Çok zor günler geçiriyoruz. Çocuklarımızı bulmak için umudumuzu kaybetmedik. Onları kaçıranlara sesleniyorum. Ne olur onları bırakın, bayramda çifte bayram yapalım. Çocuklarımız bayramda serbest bırakılırsa o zaman bayram yaparız. Yoksa bu bayram da acımız biraz daha artmış olur'' dedi.

Göz yaşlarına hakim olamayan Leyla Tekin, okulların yakında açılacağını hatırlatarak, ''Çocuklarım bu yıl da okula gidemeyecek. Önlükleri, çantaları odalarında onları bekliyor'' diye konuştu.

''Kızım kayıp iken biz nasıl bayram yapalım?'' diyen baba İbrahim Ay ise, asılsız söylentilerin psikolojisini bozduğunu ifade ederek, ''Yolda giderken biri yanıma gelip 'başın sağ olsun çocukların cesetleri bulunmuş' diyor, bir başkası 'çocukları öldüren kapıcı yakalanmış doğru mu?' diye soruyor. Bu tür asılsız söylentiler beni çok üzüyor, psikolojimi bozuyor. Çocuğum yaşıyor mu, öldürüldü mü bilmiyorum. Bu belirsizlik çok acı'' dedi.

Kayseri'nin Talas ilçesinde, 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılmış, ancak geri dönmemişti.