BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Şehit er Çalışkana son görev

Dicle'de terör örgütü PKK mensupları tarafından şehit edilen Jandarma Komando Er Erhan Çalışkan'ın cenazesi Elazığ'da toprağa verildi. Şehidin ağabeyi komutandan ilginç bir istekte bulundu.

Abone ol

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Erhan Çalışkan'ın cenazesi Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Akmezra köyünde toprağa verildi.

Şehit er Erhan Çalışkan'ın cenazesi, ambülansla Diyarbakır'dan Akmezra köyüne getirildi.

Köy mezarlığında Çalışkan için cenaze namazı kılındı, Kovancılar Müftüsü Aydın Bostancı, dua okudu.

Şehidin cenazesi daha sonra ağabeyleri Nurettin ve Orhan Çalışkan tarafından mezara konuldu. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Eyüp Kaptan ve Vali Yardımcısı Kadir Okatan, şehit asker Çalışkan'ın mezarına toprak attılar.

Çalışkan'ın cenazesi köy mezarlığına getirilirken, babası İsmail ve annesi Emine Çalışkan fenalaşarak Kovancılar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tören sonrasında Korgeneral Kaptan, şehit erin ağabeyi Nurettin Çalışkan'a Türk Bayrağı sundu. Bu sırada, Nurettin Çalışkan'ın Korgeneral Kaptan'a kardeşinin şehit olduğu yeri görmek istediğini söylemesi üzerine Korgeneral Kaptan, şehidin ağabeyinin isteğinin yerine getirileceğini belirtti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan, Kovancılar Kaymakamı Yusuf Cıbır, Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz ve köylüler katıldı.

Şehit Erhan Çalışkan'ın 15 gün önce izne geldiği ve terhisine 4.5 ay kaldığı öğrenildi.