BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,96
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliye mezar kazıcısı dedi mi?

Bu sözler Ankara'da yankılandı. Bahçeli ve MHP'liler tepki gösterdi. Erdoğan Bahçeli'ye 'mezar kazıcısı' demiş miydi? İşin aslı bakın neydi?

Abone ol

İNTERNETHABER

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısında Devlet Bahçeli için "mezar kazıcısı" dedi.  Oysa Erdoğan'ın ağzından o sözler hiç çıkmamıştı. Ama işin en ilginci Anadolu Ajansı da bu sözcükleri uydurmamıştı. 

KONUŞMA METİNLERİ ÖNCEDEN VERİLİYOR

Aslında karışık gibi görünse de olayın çok basit bir açıklaması var. Salı günleri Meclis'teki partilerin grup toplantıları vardır. Her lider kendi grubunda basına açık şekilde konuşur. Bu konuşma metinleri önceden Anadolu Ajansı'na geçer ki, ajans konuşmaları mümkün olduğunca çabuk haberleştirsin...

İLK METİNDE VARDI AMA ERDOĞAN OKUMADI

Bugün de aynı şey oldu. Erdoğan'ın Anadolu Ajansı'na gönderilen ilk metninde "mezar kazıcısı" benzetmesi vardı. Büyük bir ihtimalle danışmanlarının yazdığı metni daha sonra okuyan Erdoğan bu bölümü metinden çıkardı.

Ama ajans aceleyle haber yapınca ortaya bu karışıklık çıktı. Anadolu Ajansı da yaptığı yanlışın farkına vararak, bir süre sonra bir düzeltme metni yayınladı.

ANADOLU AJANSI'NIN GEÇTİĞİ İLK METİN:

Erdoğan, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ''Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin'' sözüne de ''Milletin yüzde 47 oy verdiği bir partiye ve liderine bu tür gayrı meşru teklifler yapmak ne milli, manevi değerlerimize sığar, ne evrensel demokratik değerlere... Bunun adı açıkça mezar soygunculuğuna tevessül etmektir'' yanıtını verdi.

ANADOLU AJANSI'NIN DÜZELTME METNİ:

Haberimiz, ''Erdoğan, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin'' sözüne de ''Milletin yüzde 47 oy verdiği bir partiye ve liderine bu tür gayrı meşru teklifler yapmak ne milli, manevi değerlerimize sığar, ne evrensel demokratik değerlere...' yanıtını verdi'' şeklinde düzeltilmiştir.