BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Kartalda amatörlere destek

2007-2008 sezonunda başarılı bir dönem geçiren amatör spor kulüplerine Kartal Belediyesi onur belgesi ile ödüllendirdi.

Abone ol

Kartal’da 2007-2008 Futbol sezonunda başarılarından dolayı, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve Kaymakam Hasan Bağcı, amatör spor kulüplerine törenle onur belgelerini verdi. Gecede, merhum Barış Manço’ya da eşlik eden Kurtalan Ekspresi Grubu, unutulmaz bir konserle Kartallıların gönüllerini fethetti.

Kartal Meydanı’ndaki Düş Sokağı Eğlence Merkezi’nde düzenlenen törende sırayla sahneye davet edilen Kartal’daki amatör spor kulüplerinden; Bulvarspor, Cevizligücüspor A ve B Genç Takımları, Orhantepespor, Kartalspor Yıldız ve Kız Takımları, Yakacıkspor, Topselvispor, Tekelspor, Soğanlıkspor, Sessizlerspor, M.Karayolları, Kurfalıspor, Kartalgücü, Kartal Yeni Mahallespor, Çavuşoğluspor, Atalarspor kulüplerine Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı ve ilçe protokolü tarafından törenle onur belgeleri verildi.

Başkan Arif Dağlar, törende yaptığı konuşmada; göreve geldiği 2004 yılından beri, belediye olarak Kartal’da başta futbol olmak üzere, atletizm, masa tenisi, basketbol, voleybol, yelken sporlarının yanı sıra, okullarda satranç turnuvaları düzenleyerek sporun her dalına fiziki, sosyal ve nakdi yardım ile beraber her türlü destekte bulunduklarını, bu yıl yine ilçe genelindeki Atalar, Bulvar, Çavuşoğlu, Yeni Mahalle, Altınordu, Orhantepe, Yakacık, Kartalgücü, Soğanlık, Kurfalı, Kartal Sağır ve Dilsizler ile Kartal Cevizli Gençlergücü Spor Kulüplerine 7’şer bin YTL. nakit yardımı yaptıklarını, bunu imkanlar elverdiği ölçüde artırarak sürdüreceklerini söyledi. Başkan, Kartal’da gençlerin spora yönelmelerini ve sporla birlikte, kötü alışkanlıklardan kurtulup ruhen ve bedenen gelişmelerine büyük katkı sağlayan amatör spor kulüplerinin, gerek il ve gerekse ülke genelindeki başarılarından dolayı, kulüplere onur belgeleri verildiğini hatırlattı. Başkan, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ülkemizi başarıyla temsil eden milli takımımıza da başarılar dileğinde bulunup kalabalığa doğru yönelerek “Kırmızı, beyaz! En büyük Türkiye!” sloganını binlerce Kartallı’ya defalarca tekrarlattı. Başkanın konuşmasının ardından Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı da yaptığı konuşmada, sporun insanların sağlıklı ve zinde kalmalarındaki önemine değinerek, Kartal’da büyük başarılara imza atan tüm kulüplere başarılarının devamı dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından kulüplere alkışlarla onur belgeleri dağıtıldı.

Tören, ünlü Kurtalan Ekspresi Grubu’nun dillerde adet marş gibi söylenen Gülpembe, Resimdeki Gözyaşları ve daha birçok şarkı ve enstrümantal parçaların yer aldığı konserle sona erdi. Her yaştan dinleyicinin bulunduğu konserdeki şarkılara binlerce Kartallı da eşlik etti. Konser boyunca alkışlar hiç kesilmedi. Başkan Dağlar, yıllardır çizgisini bozmadan, kalitesinden ödün vermeden başarıyla müzik yaşamlarını devam ettiren Kurtalan Ekspresi’ni Kartalite’ye yakışan yapısı nedeniyle tebrik ederek gruba bir Kartal maketi verdi.