BIST 10.173
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.473,31
HABER /  GÜNCEL

Biranddan hırsız cevabı!

ATV, Kanal D'ye hırsız dedi. Birand o hırsızın cevabını şöyle verdi...

Abone ol

Milli Takım'ın sevinci iki kanalı birbirine düşürdü. Hırvatları eleyerek yarı finale çıkan Millilerin görüntülerini Kanal D Ana Haber'de yayınlayan Birand'a atv "hırsız" dedi. Birand da "o görüntülerin parasını verdik" diye konuya açıklık getirdi.

Birand "Parasıyla görüntü kullanmak hırsızlık değildir" diyor ve şunları söylüyor:

ATV GÖRÜNTÜLERİ PARASIYLA VERMEK ZORUNDA

"2008 kupasının yayın hakkı ATV'ye aittir. Ancak yayın hakkını alanlar, UEFA kriterlerine göre, 3 dakikalık “haber amaçlı görüntüleri” bedeli karşılığı, haber yapmak isteyen diğer kanallara vermek zorundadırlar.

375 BİN DOLAR İSTEDİ

ATV ise bu kural yerine, haber amaçlı kısa görüntülerin kullanımını dahi “375 bin dolar verirsiniz ve tüm maçların görüntülerini alırsınız” diyerek engellemiştir.

GÖRÜNTÜLERİ KENDİNE SAKLAYAMAZ

Üstelik bu olay, birden bire bambaşka boyutlara çıkmış, Millilerin yarı finale kalma başarıları Türkiye'yi ayağa kaldırmış ve görüntülerin haber niteliğini arttırmıştır. Kimsenin, manevi olarak, bu görüntüleri sadece kendine saklama hakkı kalmamıştır.

PARASINI VERDİK

Bu yaklaşımımızı anlatmak ve ATV yöneticilerini ikna edebilmek için 20 haziran gecesi, Hırvatistan maçından sonra ve ertesi gün ısrarlı aramalarımıza rağmen ATV yöneticilerine ulaşamadık.

Bu durumda, elimize başka kaynaklardan gelen ATV logosu bulunmayan görüntüler olmasına rağmen, ATV logosuyla, Çek ve Hırvatistan maçlarından 3'er dakikalık görüntü kullanıp, UEFA, TFF ve yayıncılık kriterlerine göre bedeli olan 24 bin doları yatırdık.

Şimdi sormak istiyorum...

Bunun neresi hırsızlık?


ATV logosuyla kullanılan, UEFA, TFF ve yayıncılık kriterlerine göre bedeli ödenmiş görüntüleri kullanmak mı hırsızlık?


ATV'nin telif hakkı kendinde bulunan bir herhangi bir malı fahiş fiyatla satmak istemesine bir diyeceğimiz olmaz. Ancak, böylesine büyük ve tüm Türkiye'yi ilgilendiren olaylarda bu tür bir engelleme yaratmak etik değildir.