BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,76
ALTIN 2.395,71
HABER /  POLİTİKA

Seçim hazırlığı başladı

Başbakan Erdoğan 'seçim yok' dese de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim hazırlığına başladı.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nda seçim hazırlığı başladı. Oy pusulası ve zarf imalinde kullanılacak filigranlı kâğıt için ihale ilanı verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, erken seçimin gündemlerinde olmadığını açıklamasına rağmen, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) oy pusulası basımında ve oy zarfı imalinde kullanılacak filigranlı kâğıt alımına hazırlanması dikkati çekti.

Devlet Malzeme Ofisi'nin (DMO) dün verdiği ilana göre, ihale kapsamında birleşik oy pusulasında kullanılacak filigranlı kâğıt (11 bin top) ile 2 çeşit oy zarfı imaline yetecek miktarda kâğıt (345 ton) alınacak.

12 Nisan son gün

İstekliler, alımın tümünü karşılamak üzere teklif verecek. Teklif verme süresi 12 Nisan'da dolacak olan ihale kapalı teklif alma usulüne göre yapılacak.
DMO Genel Müdürü Faik Ceceli, firmaların önce teknik açıdan şartnameye uyup uymadıklarının değerlendirileceğini, daha sonra da tekliflerin inceleneceğini söyledi.
Söz konusu ihaleye erken seçim beklentisiyle çıkılıp çıkılmadığının sorulması üzerine Ceceli, "Bizim açımızdan bu ihale son derece rutin bir iş. Ancak bir kurumun herhangi bir alıma neden ihtiyaç duyduğunu sorgulayamayız" diye konuştu.

Haber: Gülçin Üstün
Kaynak: