BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.437,12
HABER /  SPOR

Cimbom bunalıma girdi

F.Bahçe ezeli rakibini yalnız gediklisi olduğu kupadan dışlamadı, başka sıkıntılara girmesine de neden oldu.

Abone ol

F.Bahçe ezeli rakibini yalnız gediklisi olduğu kupadan dışlamadı, başka sıkıntılara girmesine de neden oldu. Ümit sezonu kapattı, Orhan 6 hafta yok, Hakan ve Necati Denizli'de oynamayabilir. Hasan ile Cihan sakat.


G.Saray, Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında F.Bahçe'yi 3-2 yenmesine rağmen ilk maçın skoruna göre elenirken, çok ciddi bir bunalım yaşamaya başladı. F.Bahçe, ezeli rakibini kupada saf dışı bırakmakla kalmadı, ciddi bir krizin içine soktu.

Sarı-kırmızılı takım, öncelikle gediklisi olduğu Türkiye Kupası'ndan elenmenin üzüntüsünü yaşıyor. Teknik heyet ve futbolcular, ezeli rakiplerine gerekli üstünlüğü sağlayamadıkları için çok mutsuz görünürken, bu moralsizliğin lig yarışına yansıması ayrı bir endişe oluyor.

SEYİRCİ BÜYÜK DERT AÇTI

Derbi maç sonrası ortaya çıkan en büyük sorun ise sakatlıklar oldu. Takımın gol yollarındaki büyük silahı Ümit Karan iç yan bağlarındaki yırtılma nedeniyle sezonu kapattı. Böylece Cimbom'un en güçlü yeri olan hücum hattı, ağır bir darbe aldı. Bir başka sorun ise 5 ya da 6 hafta takımdan ayrı kalacak olan Orhan Ak'ın durumu.

Seyircinin sahaya attığı yabancı maddeler ve küfürler de G.Saray'ın başını ağrıtıyor. Saha kapatma cezası verilebileceği belirtilirken, bunun kritik lig yarışında takımın iç sahada fazla oynama avantajını silmesi söz konusu... En iyi olasılıkla para cezası verilse bile, bunun da çok ağır olması bekleniyor.

GERETS'TEN DOKTORA RİCA

Teknik direktör Gerets, basın toplantısında, sakatlıklara özel önem verdi. Belçikalı hoca, kupadan elenmekten çok sakat oyuncuların çokluğuna üzüldüğünü söyledi. Takımın revire döndüğünü belirten Eric Gerets şöyle devam etti:

"Doktorlardan oynayabilecek durumda olanların bir an önce takıma döndürülmelerini bekliyoruz. Zaten daha önce de Yalçın ve Saidou sakattı. Özellikle Saidou'nun sakatlığı son maçlarda çok gol yememizde etkili olabilir. F.Bahçe karşısında iki maçta da iyi mücadele ettik. Ama futbol bu, biz elendik."

Kulüp hastane bülteni gibi rapor yayınladı

Derbide sakatlanan 6 oyuncunun yanı sıra Volkan hasta, Saidou da iyileştirilemedi. Dün kulübün resmi internet sitesinde takımın sağlık raporunu yayınlayan doktor Murat Çevik, "Song belindeki hafif ağrı nedeniyle dinlendirildi. Necati sol ayak bileğine aldığı darbe sonucu tedavi edilirken, bademciklerinden hasta olan Volkan Arslan tesislerde çalıştı. Hasan'ın diz kapsülünde ödem var. Sağ uyluk adalesinde zorlanma olan Hakan'da yırtık yok ama ödem bulunuyor" dedi. Sarı-kırmızılı takımın dünkü idmanına sakat Ümit, Orhan, Hakan, Cihan, necati, Aydın, Hasan, Saidou Yalçın ve Song katılmadı. Bugün Denizli'ye gidecek sarı-kırmızılı takımda doktorlar yoğun mesai yapıyor.