BIST 9.878
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Scottynin son yolculuğu

Uzay Yolu dizisinin unutulmaz ''Scotty''si için son sınır uzay.

Abone ol

Dizide yer alan oyuncuların güç durumlardan kurtulmak için söyledikleri ''Işınla beni Scotty'' sözleriyle televizyonseverlerin belleklerinde unutulmaz bir yer bırakan Scotty karakterini canlandıran aktör James Doohan'ın küllerinin uzaya gönderileceği bildirildi.

Doohan, 2005 yılında 85 yaşındayken ölmüştü. Merkezi ABD'nin Houston kentinde bulunan Space Services adlı ticari kuruluşun sözcüsü Susan Schönfeld, Doohan'ın küllerini ekim ayında uzaya göndereceklerini duyurdu. Doohan'ın küllerini geçen yıl uzaya göndermeyi planladıklarını belirten Schonfeld, ancak uzaya gönderilecek roket üzerinde daha fazla testler yapılabilmesine olanak sağlamak amacıyla fırlatılışın ertelendiğini kaydetti.

Doohan'ın küllerinin, aralarında 1963 yılında uzaya ilk çıkan astronot Gordon Cooper'ın da bulunduğu 100 kadar kişinin külleriyle birlikte uzaya gönderileceğini ifade eden Schönfeld, roketin uzayda kısa bir uçuş yaptıktan sonra külleri taşıyan uzay kapsülüyle birlikte dünyaya döneceğini bildirdi. Space Services şirketi, daha önce de 1997 yılında ''Uzay Yolu'' dizisinin yaratıcısı Gene Roddenberry'nin küllerini uzaya göndermişti.