BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türklerin tahliyesi tamamlandı

1200 Türk vatandaşı, Türk feribotuyla Beyrut Limanı'ndan ayrıldı.

Abone ol

Türkler'in Beyrut'tan tahliyesi tamamlandı. 1200 Türk vatandaşı, Türk feribotuyla Beyrut Limanı'ndan ayrıldı. Feribotun, 17 saatlik yolculuktan sonra Mersin'e gitmesi bekleniyor.

İsrail'in Lübnan'ı bombalamasıyla birlikte birçok ülkenin vatandaşlarından sonra, Türk vatandaşları da bugün TSİ 19.15'de Beyrut'tan ayrıldı. 1200 Türk vatandaşını taşıyan Deniz Kuvvetleri'ne ait İskenderun feribotu, sabah saat 10.00'da yanaştığı limandan ilk Türk grubunu saat 11.00'de aldı. Yaklaşık 7 saat süreyle Türk vatandaşlarının gemiye binişi sürdü. SAT ve SAS komandolarının geniş güvenlik önlemleri altında süren tahliye işlemi sırasında, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu Türk vatandaşları, kendilerine feribota binme sırası gelene dek gölge yerlerde dinlendi.

Lübnan'a kaçak giren Türk vatandaşlarına ülkeden çıkış izni verilmeyince, tahliye işlemi 1 saat kadar durdu. Bu süre içinde Lübnan Başbakanı Fuat Sinyora ile bağlantı kuran Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri, sorunu çözümleyince tüm Türk vatandaşları feribota bindi.

İskenderun feribotu, TSİ 19.15'de Beyrut Limanı'ndan ayrıldı. Feribotun, açıkta bekleyen Gelibolu fırkateyni ve Bartın korvetiyle birlikte 17 saatlik yolculuktan sonra Mersin'e ulaşması bekleniyor.