BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Savcı Sayan'ın bomba Öcalan yorumu!

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan uzun bir aradan sonra ilk kez avukatlarıyla görüşmüş ve mesajlar vermişti. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan Öcalan'ın son mesajlarını değerlendirdi.

Abone ol

Savcı Sayan Haber Türk'ten Kübra Par'a terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın “Bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç vardır. Fiziki şiddet araçlarıyla değil, yumuşak güçle; yani akıl, politik ve kültürel güçle bu süreci çözebiliriz. 2013 Nevroz bildirgesinin belirttiğimizi ifade tarzını daha da derinleştirerek ve netleştirerek sürdürülmesine kararlıyız” açıklamalarını değerlendirdi.

Aynı zamanda Öcalan'ın PYD ve Suriye'ye yönelik mesajlarını da yorumlayan Sayan şunları kaydetti:

Terör örgütü elebaşı Öcalan ne demek istedi?

Sayan, Öcalan'ın "Aslında kendi örgütüne, “ABD’nin oyununa gelmeyin. Suriye’nin toprak bütünlüğüne karşı çıkmayın. Türkiye’nin hassasiyetlerine değer verin” mesajları vererek yardım ediyor. Ama Amerika, başka amaçlarda olduğu için PKK’yı hızlı bir şekilde kullanmak istiyor. PKK da artık ekonomik anlamda Amerika’ya muhtaç durumda ve göbek bağıyla buna bağlı. Böyle bir çatışma var ve bu çatışmanın içerisinde Abdullah Öcalan’ının söylemlerinin PKK’yı ne kadar kontrol altına alabileceğinin tahmin edilmesi çok zor." demek istediğini vurguladı.

Örgüt ABD'nin güdümüne girdi

Bunlara ek olarak "Öcalan, kendi örgütünün Amerika’nın güdümüne girdiğini, Ortadoğu’da büyük bir felakete sebep olacağını ve bu felaketin altında Kürtlerin de, Türklerin de, Arapların da ezileceğini gördü. Kendi örgütüne ayar çekmeye çalışıyor, fakat örgüt onun kontrolünden çıktı. PKK artık ekonomik, stratejik, lojistik anlamda hâkim güçlerin güdümünde." dedi.

Artık bu oyunlara gelmiyoruz

PKK'nın artık Öcalan'ı dinlemediğini söyleyen Savcı Sayan Kürtlerin de yorulduğunu vurgulayarak "PKK bu işe başladığında 1 yaşında olan Kürtler şimdi 40 yaşında, 10 yaşında olan Kürtler 50 yaşında. Bu memlekete bir fayda getirdi mi? Bu seçimde Kürt bölgelerinde AK Parti’nin bu kadar yüksek oy almasına baktığınızda, burada HDP’nin ve PKK’nın kendisine bir ayar çekmesi gerekmiyor mu? Bu insanlar, “Biz artık yorulduk, üzerimizden siyaset yapmayın. Kürtlüğümüzü de Sezai Temelli’den falan öğrenecek değiliz, önümüzde Selahattin Eyyubi var, Bediüzzaman var. Artık bu oyunlara gelmiyoruz” demek istedi. İleride bunun meyvelerini toplayacağız." dedi.