BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyer’de 8 Mart coşkuyla kutlandı

Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da gerçekleştirilen kutlamalar Nazım Hikmet'in “Kadınlarımız” adlı şiirinden dizelerin okunmasıyla başladı.

Abone ol

CHP İl Kadın Kolları’nın düzenlediği “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliğine katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bütün kadınlara seslenerek, “Aydınlık yarınları sizlerle yakalayacağız. Ayağa kalkma zamanınız geldi. Ayağa kalkın” diyerek salondaki bütün kadınları coşturdu.

Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da gerçekleştirilen kutlamalar Nazım Hikmet'in “Kadınlarımız” adlı şiirinden dizelerin okunmasıyla başladı. Ellerinde “Ekmek yoksa Barışta Yok”, Üreten Biziz, Sömüren Biz Olmayacağız”, İş, Ekmek, Özgürlük” yazılı dövizler taşıyan kadınların 8 Mart 1857 yılında New York’taki kadın direnişini temsil eden bir gösteri yaptıkları gecede, Solist Zafer Ertaş da Attila İlhan’ın “Ne Kadınlar Sevdim” adlı şiirini yorumladı.

Başkan Şükrü Genç, Sarıyer’de bu kadar kadını bir arada görmekten ve böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirterek, “Tuzla’dan Silivri’ye kadar bütün kadınlarımız burada. Bu ne büyük mutluluktur. Hepinizi selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz. Cumhuriyetin, demokrasinin ve geleceğimizin teminatı sizlersiniz.

Geleceği kimle kuracağız. Çocuklarımızla, gençlerimizle, sizin yetiştireceğiniz, aydınlık çocuklarımızla kuracağız. Toplumu ve aileyi sizler yöneteceksiniz. O halde ne duruyorsunuz, ayağa kalkın ayağa. Ayağa kalkma zamanı. Çocuklarınızın, eşlerinizin, toplumun, herkesin size ihtiyacı var, ayağa kalkın”
diyerek salondan büyük alkış aldı.

Konuşmalardan sonra sahneye çıkan Şair Ataol Behramoğlu kızına yazdığı “Bütün insanları dostun bil, kardeşin bil kızım sevincin ürünüdür insan, nefretin değil kızım zulmün önünde dimdik tut onurunu sevginin önünde eğil kızım”. dizelerini okuyarak salondaki kadınların duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Gece, okunan şiirlerin ardından kadınları anlatan slayt gösterileriyle devam etti.

CHP Grup Baskanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem nedeniyle Elazığ’a gittiği için katılamadığı gecede, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve CHP Kadın Kolları Başkanı Oya Tümer yaptıkları konuşmalarla salona gelen bütün kadınların ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ kutladılar. Kutlamalara ayrıca CHP Milletvekilleri Çetin Soysal, Mehmet Sevigen ve CHP ilçe başkanları katıldı.

Elazığ’da yaşanan depremden dolayı Selda Bağcan ve Sebahat Akkiraz’ın birlikte verecekleri konserin iptal edildiği gecede, sahneye tekel işçileriyle birlikte sahneye çıkan Selda Bağcan ve Sabahat Akkiraz büyük alkış topladı.