BIST 10.311
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.454,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçük Millet Meclisi Fatih'de toplandı

İstanbul küçük Millet Meclisi, Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kadırga Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda buluştu.

Abone ol

İstanbul küçük Millet Meclisi, üçüncü toplantısında “Ordu ve Yargının Politikadaki yeri nedir, ne olmalıdır?” konusunu ele aldı. Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kadırga Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, konuşmacılar, ordu ve yargının politikada vesayet olduğunu savundu.

Aydın Engin’in moderatörlüğünde yapılan toplantıya bazı siyasi parti temsilcileriyle sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı. 3 saat süren toplantılarda yapılan konuşmalar bir tutanağa işleniyor. Diğer illerde yapılan toplantıların tutanakları da TESEV tarafından inceleniyor ve ay sonunda Ortak Payda Raporu halinde kamuoyuna açıklanıyor.

Son toplantıyı gerçekleştiren İstanbul küçük Millet Meclisi’nde katılımcılar, ordu ve yargının politikada vesayeti olduğunu savundu. Politikanın aşağıdan yukarıya örgütlenmesi için yaklaşık 2 yıl önce çalışmalarına başlayan Türkiye küçük Millet Meclisleri, Mart ayı toplantılarını tamamladı.