BIST 10.342
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.460,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eyüp'de İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 89. yıldönümü nedeniyle Göktürk Ali Rıza Özdereci Lisesi'de tören düzenlendi.

Abone ol

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 89. yıldönümü nedeniyle Göktürk Ali Rıza Özdereci Lisesi'de tören düzenlendi. Törene, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan katıldı. Törende, öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan bir sinevizyon ve tiyatro gösterisi sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan bir konuşma yaptı. Bilginin ve eğitimin önemine değinen Erdoğan şunları söyledi: "İstiklal Marşı'mız birlik ve beraberliğin sembolü, içeriğine baktığınızda sadece şiir değil... Her satırı ayrı anlam içeren, bir milletin kurtuluş savaşını, kahramanlık destanını, bir ulusun istiklal uğruna verdiği amansız mücadeleyi anlatıyor.... Sizler geleceğimizin teminatısınız... Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak bilgi, beceri, ilim, fen ve teknolojiye sahip olmak zorundasınız. "

Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan koro önce İstiklal Marşı'nı okudu ardından tiyatro gösterisi sunuldu. Etkinlik öğrencilerin söylediği Anadolu Türküleri ile sona erdi.