BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Erol kadın personele kahvaltı verdi

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediyede çalışan kadın personele bir kahvaltı verdi.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediyede çalışan kadın personele bir kahvaltı verdi. Son derece neşeli geçen kahvaltıda konuşan GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, cinsel ayrımcılıkta oyunu kadınlardan yana kullanan bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin çağdaş toplumlar seviyesine ulaşmasında kadınların hak ve özgürlüklerini kısıtlama ve baskı olmaksızın kullanabilmeleri ve kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesinin şart olduğunu belirtti. Dr. Erhan Erol, “Kadınlarımızın ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri bulması için öncelikli ve ilk olarak mücadele veren büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok dünya ülkesinden önce uygulamaya soktuğu değerler çok önemlidir.

Bu toplumsal değerleri hesaba katmayan sosyal politikaların başarı şansı yok denecek kadar azdır. Atatürk, 1923 yılında “..şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” ya da “… Toplumun başarısızlığının asıl sebebi kadınlara karşı olan bilgisizlikten ileri gelir, bir toplumun bir organı faaliyette diğer bir organı işlemez ise o toplum felç olur” derken bu yaklaşımını dile getirmiştir.

Konuşmasında, kadınların merhamet, nezaket, estetik ve sevgiyle dolu olduğunu vurgulayan Dr. Erhan Erol, “kadının dünyasında başta annelik şefkati olmak üzere duygusallığın son derece önemli bir yeri vardır. Kadınlarımızın tüm dünyaya katacağı çok şeyler vardır. Kadını güçlü olan toplumlar çağdaş kalkınmada da son derece güçlü konumdadırlar. Bu duygularla hepinizin bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.

Konuşması uzun süre alkışlanan Dr. Erhan Erol kahvaltı sonrası kadın personeline günün anısına hediyeler verdi..