BIST 10.177
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şamil Tayyar'dan Arınç'a savcı ayarı

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'a savcıya gönderdiği mektup nedeniyle tepki gösterdi. Tayyar, Arınç'ın mektupla savcıya gözdağı verdiğini, bu mektuba papuç bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Abone ol

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, twitter'dan yaptığı açıklamada Ekrem Yeter'e verilen beraat kararıyla ilgili itiraz eden Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a destek verdi. 

Açıklamasında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın mektupla savcıya gözdağı vermeye çalıştığını ifade eden Tayyar, Mehmet Metiner'in tweetini alıntıladı. Tayyar, Arınç için "kötü niyetli adam" nitelemesinde bulundu. İşte Tayyar'ın o açıklamaları;

"Kötü niyetli adam, Ankara Cumhuriyet Başsavcısına gözdağı vermiş! FETÖ’den yargılanan damadına kalkan olmuş. Sayın başsavcım, sakın geri adım atmayın, bu aziz millet yanında. İyiler de en az kötüler kadar cesur olmalıdır. Gerekirse bedel ödeyelim, kötülere fırsat vermeyelim.

Bülent Arınç ne demişti?
Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Twitter hesabında açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter'in yargılanmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın "Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu dolu bir dosyaydı. Mahkeme beraat kararı verdi. Biz onu istinafa götürdük, kararın bozulacağını düşünüyorum. Dosyada ciddi deliller vardı" sözlerine yanıt verdi.

"Yargılama sürecini etkileyebilir"
Açıklamanın "haysiyet cellatlarına malzeme verdiğini" öne süren Arınç, "Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz" dedi.

İki buçuk yıl süren davanın usul ve yasaya uygun devam ettiğini ve halen kesinleşmemiş bir yargı kararı olduğunu kaydeden Arınç, açıklamaların yargılama sürecini etkilemeye yönelik olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Öte yandan Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner gibi düşünmeyip Bülent Arınç'ın açıklamasını haklı bulanlar da vardı. İşte o isimlerden biri olan Avrasya Araştırma Başkanı - Stratejist Kemal Özkiraz'ın yaptığı paylaşım