BIST 9.554
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,27
HABER /  GÜNCEL

Sakarya'da Başak Demirtaş'a yönelik iğrenç sözler sarf eden şahıs yakalandı

SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında sosyal medyada yapılan çirkin sözler sarfeden şahsın yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Abone ol

Hakkındaki terör suçları nedeniyle hapiste bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında sosyal medyada yapılan cinsiyetçi hakaret içerikli paylaşım yapan kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paylaşımla ilgili yapılan açıklamada "Bir kısım basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında, Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş aleyhine yapılan twitter paylaşımına dair yer alan haberlere ilişkin olarak, kamuoyunu aydınlatma zarureti hasıl olmuştu. Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir" dendi.

Ne olmuştu?

"@VedatMuti7" isimli hesaptan Başak Demirtaş hakkında çirkin paylaşımda bulunuldu. Gerçek isminin Vedat Yazıcı olduğu, "yeşil top" işaretli hesap sahibi olduğu belirtilen hesaptan Başak Demirtaş'la ilgili "Selo içerde karısı dışarıda... " ifadeleri paylaşıldı.

Hesap Twitter tarafından askıya alındı

Şikayetler sonucunda Twitter tarafından askıya alındığı belirtilen hesaba sosyal medyada tepkiler yağdı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hesap için savcı ve hakimleri işlem yapması çağrıda bulundu. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tepki göstermişti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter hesabından "Başak Demirtaş'a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hakkari'de 85 yaşındaki kadın ve 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu
Foto Galeri Hakkari'de 85 yaşındaki kadın ve 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu Galeriye Gözat