BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sakarya Valisi velilerle buluştu

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Erenler ve Serdivan ilçelerinde okul idarecileri ve velilerle bir araya geldi.

Abone ol

Serdivan ve Erenler ilçelerinde Vali Büyük başkanlığında düzenlenen eğitimi geliştirme toplantılarında, velilerin çocuklarının eğitimine olan ilgisini bir kat arttırmasının başarıyı yükselteceği vurgulandı.

Serdivan ve Erenler ilçelerinde yoğun katılımla gerçekleşen toplantılarda, velilerin çocuklarının eğitimine göstereceği ilgiyi arttırmasının, okul yöneticileri ve öğretmenlerin geçtiğimiz yıllara oranla performanslarını yükseltmesinin, ilimizin eğitim başarısını olumlu yönde etkileyeceği kaydedildi.

Serdivan İlçesi'nde gerçekleştirilen ilk toplantı Sakarya Anadolu Lisesi konferans salonunda okul yöneticilerine yönelik yapıldı.

Toplantıda okul yöneticilerine hitap eden Vali Mustafa Büyük, ilimizin eğitim başarısının arzulanan düzeyde olmadığını ifade ederek, başarıyı arttırmak için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmasını istedi. Vali Büyük, ilimizdeki sınav başarısını arttırmak için yürütülen proje kapsamında belirlenen dört ana hedefin eksiksiz uygulanması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin ayda en az iki kitap okuyacak şekilde teşvik edilmesini, velilerin çocuklarıyla şimdiye kadar olduğundan daha fazla ilgilenmesini, öğretmen ve okul yöneticilerinin performanslarını en üst düzeye çıkarmasını, öğrencilerin sınav tecrübesini arttıracak şekilde okullarda seviye tespit sınavlarının daha fazla sayıda yapılmasını isteyen Vali Büyük, gayretli çalışmalarla arzulanan sonuca mutlaka ulaşılacağını söyledi.

Serdivan İlçesi'ndeki ikinci toplantı belediye düğün salonunda öğrenci velileriyle yapıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda konuşan Vali Mustafa Büyük, velilerden, çocuklarının eğitimlerine olan ilgisini arttırmalarını istedi. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın da katıldığı toplantıda, öğrenci anneleri çocuklarının eğitimleri konusunda taleplerini dile getirdiler. Eğitimi geliştirme toplantılarına aynı gün Erenler İlçesi'nde devam edildi.

İlimizin eğitim başarısını arttırma konusunda verimli geçen toplantılarda konuşan Vali Mustafa Büyük, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını kazanmaları yönünde teşvik edici çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, her öğrencinin ayda en az iki kitap okumalarının sağlanmasını istedi. Eğitimde, başarma arzusu ve heyecanının üst seviyelere çıkması gerektiğini ifade eden Vali Büyük, velilerin eğitim faaliyetlerine gösterecekleri ilgi ve desteğin artması durumunda, ilimizin sınav başarısının önümüzdeki yıl yükseleceğini belirtti.