BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartın Üniversitesi en iyiler içinde

ODTÜ'de oluşturulan ve 7 eski rektörün yer aldığı Danışma Kurulu, bir araştırmayla Türk üniversitelerin akademik performanslarına göre sıraladı.

Abone ol

Bartın Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından yapılan araştırmada 2000 yılından sonra kurulan akademik performansı en iyi 51 üniversite arasında 9. sırada yer aldı.


Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) oluşturulan ve 7 eski rektörün yer aldığı Danışma Kurulu, bir araştırmayla Türk üniversitelerin akademik performanslarına göre sıraladı.

Bartın Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından yapılan araştırmada 2000 yılından sonra kurulan akademik performansı en iyi 51 üniversite arasında 9. sırada yer aldı. Araştırma, yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendiren URAP Araştırma laboratuarları tarafından gerçekleştirildi.

Araştırmada, YÖK, ÖSYM, ISI Web of Science, Google Scholar gibi açık, güvenilir kaynaklardan alınan ve yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, atıf sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı, Google Scholar yayın sayısı, kişi başına düşen Google Scholar yayın sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, kişi başına düşen öğrenci sayısı gibi tamamen bilimsel üretkenliğe dayanan veriler değerlendirildi.

Araştırmanın Koordinatörü ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut' un verdiği bilgiye göre URAP tarafından yapılan araştırmada, belirlenen 9 kritere göre 6 ayrı sıralama yapıldı. 2000 yılından önce kurulmuş 74 üniversite kendi içinde ve 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite de kendi içinde sıralandı. Tıp fakültesi olan 57 ve olmayan 68 üniversite ile 96 devlet üniversitesi ve 29 vakıf üniversitesi de ayrı ayrı belirlendi. Bu sıralamalar, YÖK'ün web sayfasındaki 2009 toplam yayın sıralamasında isimlerine verilen 125 üniversiteyi kapsadı. Bu sıralamalar içerisinde Bartın Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler genel sıralamasında 9. sırada yer aldı. Tıp fakültesi olmayan üniversiteler genel sıralamasında ise 68 üniversite arasında 22. oldu.


Kurulalı henüz 2 yıl olmasına rağmen Bartın Üniversitesi kendisinden daha eski birçok üniversiteyi geride bıraktı. Tıp fakültesi olmayan üniversiteler genel sıralamasında ise, 2000 yılından önce kurulan Türkiye'nin köklü üniversitelerinin de önünde yer almayı başardı.