BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Panküp'ün Fenerbahçe iddiası

Türkiey Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Panküp Kayseri Şekerspor, lige Fenerbahçe galibiyetiyle başlamak istiyor.

Abone ol

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Panküp Kayseri Şekerspor'un antrenörü Ayhan Avcı, 24 Ekim Pazar günü sahalarında Fenerbahçe'yi yenerek lige sansasyonel bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

Avcı, ilk maçta ligin en iyi takımı ile oynayacak olmalarını dezavantaj görmediklerini kaydetti.

Öncelikli hedeflerinin, ellerinden geleni yaparak Fenerbahçe'ye kolay bir maç oynattırmamak olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

''Evimizde, seyircimizin de baskısıyla lige sansasyonel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Rakibe çok saygılıyız. Özellikle birkaç oyuncularını Türkiye'de görmek, Kayseri'de görmek çok önemli. Bu yüzden de aslında çok keyifli bir maç olacağını düşünüyorum ve sporseverleri maça bekliyoruz. Erkeklerde Kobe Bryant'ın şu anda Türkiye'de bir takımda oynadığını düşünün, bayanlar için de Diana Taurasi de öyle bir oyuncu. Onu Kayseri'de ağırlamak da bizim için büyük bir keyif, ama biz de iyi bir takım kurduk. Bütün büyük takımlarla oynayabilecek ölçüde bir takım kurduk. Amacımız da elimizden gelenin en iyisini yaparak bu maçı kazanarak lige güzel bir başlangıç yapmak.''

Avcı, geçen sezon Kadir Has Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde yaklaşık 6-7 bin kişiye oynadıkları maçlar olduğunu belirterek, sezon boyunca ortalama 3-5 bin seyirciyi salona çekebilmek için çalıştıklarını anlattı.

Seyircilerin kendilerini izledikçe daha çok spor zevki alacaklarını dile getiren Avcı, ''Çok keyifli organizasyonlar olacak. Güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Sporseverlerin bu sezon de bizi yalnız bırakmayacaklarını düşünüyoruz'' dedi.

Hedef ilk 3

Avcı, hedeflerinin kademeli olarak ilk 3 takım arasında yer almak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bir kere geçen yıldan daha kötü bir derece olmaması lazım. Birinci amaç, her zaman istikrarı korumaktır. Artık, Kayseri takımı her zaman ilk 5'in içinde yer alabilecek bir standarda gelmemiz lazım. Birinci planda benim şahsi düşüncem bu. Bu başarıdır. Onun üstünden nereye kadar gidebiliriz? Üçüncü olabilecek kapasiteye sahip bir kadromuz var, ama maçların durumu, oyuncuların performansı, seyirci sayısı gibi bir sürü faktör etkili olur. Ancak, hedefimiz ilk 3 takım arasında yer alabilmek.''

Takımda eksikleri olmadığını ve lige iyi hazırlandıklarını vurgulayan Avcı, bir yabancı oyuncu haklarını da henüz kullanmadıklarını, ihtiyaç olması halinde Ocak ayında yeni bir transfer yapabileceklerini sözlerine ekledi.