BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'da sular kesilmeyecek

10 bin metreküp kapasiteli su deposuyla da Çankayalıların musluklarından kesintisiz su akacak.

Abone ol

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Çankaya bölgesinde ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yenilerken, inşaatına başladığı 10 bin metreküp kapasiteli su deposuyla da Çankayalıların musluklarından kesintisiz su akmasını sağlayacak.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Başkent'in içme suyu hatlarının 40-50 yıl önce döşendiğini için ekonomik ömrünü tamamladığını belirterek, eskiyen hatlarda sık sık meydana gelen arızaların önüne geçmek için aşama aşama içme suyu şebekesinin yenilendiğini belirti. 

Başkent'teki nüfusun her geçen gün artmasıyla birlikte, mevcut içme suyu hatlarının ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiğini kaydeden Kılıç, içme suyu hatlarının bir yandan yeni yerleşim planlarına göre düzenlenirken, diğer yandan da halen kullanımda olan içme suyu hatlarının hem yenilenerek, hem de alternatif bir hat daha döşendiğini hatırlattı.

Kılıç, Çankaya'daki eskiyen su deposunun yerine yeni su deposu inşasına başladıklarını kaydederek, "Turan Güneş Bulvarı'ndaki 35 yıllık mevcut 5 bin metreküplük su deposunun hacminin yetersiz olması ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle aynı yere 10 bin metreküp kapasiteli yeni bir su deposunun inşaatına başladık" dedi.

Bölgede hizmet veren su deposunun hem artan nüfusa hem de eskimesi nedeniyle ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini ifade eden Kılıç, su temininde yetersiz kalan deponun yerine kapasitesi iki katına çıkarılarak yapılan su deposu sayesinde Hilal Mahallesi, Naci Çakır Mahallesi ve Sancak Mahallelerinin günlük su temininin güvence altına alınacağını söyledi.

Kılıç, oluşabilecek herhangi bir arızada yeni yapılan 10 bin metreküp hacmindeki depodan su verilerek, bu mahallelerin su ihtiyacı kesintisiz olarak karşılanacağını vurguladı.