BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.417,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan polisi hedefi 12'den buldu

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin atış eğitimleri görenlerin beğenisini topladı.

Abone ol

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli tüm polis memurlarına atış eğitimi veriliyor.

Görevli tüm personeli kapsayan eğitimlerde hareket halinde iken atış teknikleri hakkında bilgi veriliyor. Atış talimine katılan polisler hedeflerini şaşırmazken, yaptıkları atışlar ile hedefleri 12'den vurdular. Yapılan atış eğitiminde ayrıca, karakollarda görevli polis memurları, bir çatışma anında neler yapması gerektiği ve saldırgan kişiyi etkisiz hale getirme eğitimi de aldı. Polis Eğitim Atış Alanında gerçekleştirilen eğitim atışları 4 aşamada gerçekleştirildi. Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel'in de takip ettiği atışlarda, teorik eğitim alan polis memurları daha sonra uygulamaya geçtiler.

Gösteri beğeni topladı

Özel Harekat polislerinin nezaretinde yapılan atışlarda, polis memurları ilk önce boş MP 5 ve tabanca ile hedef teşkili yaptılar. Bu eğitim ardından polis memurları Paint Ball tabancaları ile hedeflere atış yaptı. MP 5 ve tabancalarla oluşturulan siperlere gizlenen polis memurları, hedeflere gerçek mermiler ile ateş açtı. Hedeflere asılan balonları büyük bir ustalık ile vuran polisler, hedefi şaşırmayarak 12'den vurdular. Atış Poligonunda son olarak, karakol ekipleri gösteri yaptı. Aldıkları bir çatışma
ihbarı üzerine hızlı bir şekilde olay yerine hareket eden polisler, çatışma noktasında saldırganı etkisiz hale getirmek için atış yaptılar. Polisler bu eğitimi de büyük bir ustalıkla başarılı bir şekilde tamamladılar.