BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sakarya 'Maganda Şehir' mi oldu?

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, 'Sakarya Maganda Şehrine döndü' ifadesine sert tepki gösterdi.

Abone ol

Uncuoğlu, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP'li meclis üyesi Metin Ökten'in yaptığı açıklamanın maksadını aşan talihsiz ve sorumsuz bir ifade olduğunu söyledi.

Sakarya'nın üç ayrı imparatorluğun mirasçısı, 684 yıllık bir geçmişte Osmanlı'nın ve günümüzde de Türkiye'nin minyatürü olmuş kent olduğunu ifade eden Uncuoğlu, “Sakarya, her yönden zengin bir coğrafyanın güzelliklerini yansıtırken, neredeyse her etnik kökenin var olduğu eşsiz bir kültür mozaiğini bizlere kendi özünde yaşama ve tanıma fırsatı veren nadide bir şehirdir.

Türk-Osmanlı tarihinde özel ve milli sermaye ile oluşturulan ilk banka, 'Adapazarı İslam Ticaret Bankası'nı kurmuş köklü bir ticaret geleneği ile Adapazarı, gönlü zengin, tevekküllü insanların diyarı olmuştur.

Belki bir çoğunu hatırlayamayacağımız onlarca sanatçısı, şairi ve yazarı ile Sakarya kültür ve sanat alanında da önemli bir birikime sahiptir. Yıllarca bu zenginliklerimizi yansıtamamanın yeni nesillere aktaramamanın sıkıntısı çekilmiş, ancak son yıllarda sayıları artan sivil toplum örgütlerimiz ve kültür-sanat derneklerimiz ile kentine sahip çıkan, hemşehrilik ve kentlilik bilincini kültürden sanata, eğitimden spora her alanda geliştirmek için faaliyet gösteren belediyecilik anlayışımız sayesinde önemli mesafeler katedilmiştir” dedi.

Uncuoğlu, yapılan açıklamanın talihsiz ve sorumsuz bir yaklaşım olduğunu belirterek, “Kendi değerlerine kör ve sağır olmayan bir hemşehrilik bilinci ile bu zengin kültürel ve tarihi mirası her alanda korumak ve kollamak hepimizin görevidir.

Sakarya hepimiz için hayatımız kadar sahip çıkılması gereken bir kenttir. Siyaseten muhalefet etme uğruna ortak değerimiz, adeta havamız ,suyumuz,evimiz olan şehrimizi ve hemşehrilerimizi, maksadını aşan ifadelerle yermek,yıpratmak, halkın oyu ile seçilmiş yerel yöneticiler için talihsiz ve sorumsuz bir yaklaşımdır.

Sakarya büyük bir ailedir. Bu ailenin birer ferdi olarak hepimiz, ortak değerlerimiz ve geçmişimiz etrafında daha müreffeh bir Sakarya hedefinde kenetlenmeli ve el ele vermeliyiz” diye konuştu.