BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.384,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Tarihe Yolculuk' turları başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Kültepe Kaniş-Karum Kültür Turları 3 Temmuz’da başlıyor.

Abone ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde "Tarihe Yolculuk" adı altında birkaç yıl önce başlatılan Kültepe Kaniş-Karum Kültür Turları 3 Temmuz’da başlıyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki belediye olarak üç yıldır çok önemli ve farklı bir kültürel etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri'nin en önemli tarihi merkezlerinden birisi de Kültepe'dir.

Biz Kayseri halkının bu önemli bölgeyi bilmesi ve görüp gezmesi için 3 yıldır ücretsiz turlar düzenliyoruz. Anadolu insanının yazı ile tanıştığı ilk merkez olan ve geçmişi günümüzden binlerce yıl öncesine dayanan Kültepe Kaniş Karum'a düzenlenecek kültür turları bu yıl 03 Temmuz Cumartesi günü başlıyor.

'Tarihe Yolculuk' adı altında ücretsiz olarak her cumartesi düzenlenecek etkinlik, iki bin yıl öncesini anlatan tiyatro gösterileri, sunumlar, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor.

Böylece Kültepe'nin daha geniş kitlelere tanıtımını sağlamış olacağız. Üç yıldır bu bölgeye düzenlediğimiz ve yerli yabancı bir çok insanın ilgisini çeken Kültür Turumuzun gördüğü ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, programa katılmak ve daha geniş bilgi almak isteyenlerin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 207 16 25 numaralı telefonlarını arayarak rezervasyon yaptırmaları gerektiğini sözlerine ekledi.