BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.501,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler'de öğretmenlere müjde!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ilçenin en merkezi noktasında öğretmen evi hüviyetinde bir lokalin açılacağının müjdesini verdi.

Abone ol

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi’ne 100 Bin Kişi İle Katılıyor” projesi kapsamında seminerleri takip eden Esenler’deki okul idarecileri ve eğitimcilere katılım belgesinin verildiği törende, Esenler’in en merkezi noktasında öğretmenler için öğretmen evi hüviyetinde bir lokalin açılacağının müjdesini verdi.

Esenler’de yaşayanların sosyal niteliklerini geliştirmek için “Yönetim Becerilerini Geliştirme”, “Eğitimde Liderlik”, “İnsan Psikolojisi ve Empati”, “Çocuk-Ergen Psikolojisi ve Cinsel Gelişim”, “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” ve “Çoklu Zeka” gibi çeşitli konularda verilen seminerlere katılan okul yöneticileri ve öğretmenlerin katılım sertifikaları, düzenlenen bir törenle kendilerine verildi.

Son olarak kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler 2010’a 100 bin kişi ile katılıyor” projesini başlatırken “Acaba insanlarımızı bu şehrin tarihi, doğası ve kültürü ile buluşturabilir miyiz?” sorusunu kendilerine sorduklarını ve cevaplarının da “Evet, biz bunu başarabiliriz. Esenler halkını, İstanbul’un tarihi, doğası ve kültürü ile buluşturabiliriz” olduğunu kaydederek, “İşte projeye böyle başladık. Ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kültür alanında en büyük bütçeyi Esenler’e ayırdı” dedi.

İstanbul’a sahip çıkmak Esenler’den başlar

Yeni nesle İstanbul’u gerçek manada tanıtmak ve anlatmak için öğretmenlere büyük görevler düştüğünü kaydeden Göksu, “Esenler’deki çocuk İstanbul’u dört duvar arasından ibaret görüyorsa, İstanbul’u böyle tahayyül ediyorsa o çocuktan şehrin geleceğine bir katkı üretmesini bekleyemezsiniz. Çocuk, şehrin tarihini, kültürünü içine sindirecek ki şehre sahip çıkacak ve bu şehir için gelecekte bir şeyler üretmesi beklenecek. Eğer gelecekte hayırla yad edilen bir öğretmen olmak istiyorsanız çocuklara hayatı öğretmeniz lazım, onlara İstanbul’u öğretmeniz lazım. Çünkü bu şehir İstanbul. O İstanbul ki, Hz. Peygamber’in övgüsüne mazhar olmuş, o şehir ki, ortasından deniz geçen bir şehir, nice medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehir. İstanbul sadece tarihi yarımadadan ibaret değil. Açıkhava müzesi yarımadaya sahip çıkacaksanız, Taksim’e sahip çıkacaksınız önce Esenler’e sahip çıkacaksınız, önce Esenler’in problemlerini halledeceksiniz” şeklinde konuştu.

Öğretmenlere müjde

Her zaman eğitimin ve eğitimcinin yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyleyen Konuşmaların ardından öğretmenlere seminer verenlerden birisi olan eski Milli Eğitim Müfettişi Fahri Sevimli’ye Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tarafından bir çiçek takdim edildi. Daha sonra bütün okul müdürleri sahneye tek tek davet edilerek okullarındaki öğretmenlerin katılım belgeleri Belediye Başkanı Göksu tarafından kendilerine verildi. Böylece, eğitim –öğretim yılının ikinci yarısında devam eden seminerlere katılan 1400 öğretmenin katılım belgeleri verilmiş oldu.