BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Torbalı Kültür Merkezi'ne destek geldi

Torbalı’ya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu Gazi Çamlığı Bakraç Gazinosu’nun yıkıldığı alana yapılan Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

Abone ol

Projeye sahip çıktığını belirten Kocaoğlu, Kültür Merkezi’nin Büyükşehir’in desteği ile tamamlanacağını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Torbalı’ya giderek Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Başkan Yardımcıları Yıldız Sivrikaya, Ömer Şentürk, CHP İlçe Başkanı Faruk Akpınar ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kocaoğlu, ilk olarak Torbalı Belediyesi’nin eski Bakraç Gazinosu’nun bulunduğu yerde 1700 metrekare alana yaptığı içerisinde tiyatro, kongre, toplantı salonlarının bulunduğu Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un 9 milyon liraya mal olacak prestij projesi olan Kültür Merkezi’ni bitirme sözü verdi. Kocaoğlu ve Torbalılı heyet daha sonra Gazi Çamlığı içerisinde yapılan gölet ve aktivite alanı projesini gezip, bilgi aldı.

Kültür Merkezi inşaatını gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, Torbalı Kültür Merkezi’ni ortak proje ilan ettiklerini söyledi. Merkezin, Torbalı için çok güzel bir proje olduğunu ifade eden Kocaoğlu “Ortak proje çerçevesinde elimizden gelen katkıyı verip, bir an evvel Torbalılıların hizmetine sunmak istiyoruz. Şartlar, koşullar ve gücümüze bağlı olarak projeyi en kısa sürede tamamlayacağız.

Torbalı Belediyesi inşaat ile ilgili tüm hesapları ve projeleri çıkartıp bize sunacak ortak bir çalışma yapacağız. Tamamlandıktan sonra burası bölgenin ve Torbalı’nın en modern tesisleri arasında yer alacak” dedi.

Kocaoğlu, ayrıca İzmir’e yapılması planlanan üniversite hakkında da konuşarak, “Üniversite Torbalı’ya kurulabilir. Ancak diğer ilçelerimizden de talep var. Üniversitenin İzmir’de nereye kurulacağına YÖK karar verecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak taraf olmamam gerekir.

Üniversite İzmir’e yapılsın da, hangi ilçeye yapılırsa yapılsın” dedi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise İzmir’e kurulacak olan dördüncü devlet üniversitesi için Torbalı’da her zaman yer tahsis edeceklerini söyleyerek “Bu iş için uygun yerimiz var. Daha önce Alman Üniversitesi için yer tahsis etmiştik. Aynı şekilde dördüncü üniversite için de yer veririz. Yeter ki YÖK üniversiteyi Torbalı’ya kurmaya karar versin” şeklinde konuştu.