BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,85
ALTIN 2.389,05
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a PKK ile görüş ricası

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Erdoğan'dan randevu talep etti. Konu ise PKK ve silahların susması...

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan‘silahların gündemden çıkması için PKK ile diyalog kurulmasını’ isteyecek

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeniden tırmanan şiddet olaylarına son verilmesi için BDP olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talebinde bulunacaklarını belirterek, “Silahların gündemden çıkması için devlet PKK ile diyalog kurmalı” dedi.

Kapatılan DTP döneminde Başbakan Erdoğan’la yaptıkları görüşme tartışma konusu olan BDP, demokratik açılım, şiddet olayları ve Kürt sorununun çözümü için yeniden Başbakan’ın kapısını çalmaya hazırlanıyor. Milliyet’e konuşan Demirtaş, Kürt sorununun çözüm anahtarının diyalogdan geçtiğini belirterek, “Askeri operasyonların, akan kanın en büyük nedeni olduğunu düşünüyoruz.

Görüşme isteğimiz var

Çatışmaların durması, Türkiye’de artık silahların gündemden çıkması için devletin PKK ile diyalog kurması gerektiğini düşünüyoruz.

Kürt sorununu ve siyasal çözüm sürecinin TBMM’de BDP’nin de katkılarıyla çözülebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Demirtaş, silahların susması ve sorunun çözümüne yönelik düşüncelerini Başbakan’a aktarmak istediklerini ifade ederek, “Görüşme isteğimiz var. Ama kararlaştırmadık. Önümüzdeki günlerde bunu gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.Demirtaş, “Başbakan randevu talebinizi kabul etmezse nasıl bir tavır takınacaksınız” yönündeki soruya, “Yok denirse zorla görüşecek halimiz yok. Yapacak bir şeyimiz de olmaz. Umut ederiz ki diyaloga kapalı olmaz” yanıtını verdi.