BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da yaz spor oyunları başlıyor

5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 72. kuruluş yıldönümü Adıyaman'da yapılacak görkemli törenlerle kutlanacak.

Abone ol

5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 72. kuruluş yıldönümü Adıyaman'da yapılacak görkemli törenlerle kutlanacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı yaptığı açıklamada, bu yıl görkemli etkinliklere Adıyaman'ın ev sahipliği yapacağını belirterek, etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Seyit Ahmet Bağcı, 28 Haziran-03 Temmuz 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Adıyaman'a Avrupa, Dünya Olimpiyat Şampiyonu olmuş ünlü sporcuların yanı sıra çok sayıda tanınmış sanatçının katılacağını söyledi. Bağcı, "Kıraç, Zara, Mustafa Ceceli ve Kahtalı Mıçı gibi sanatçılarda konser vermek üzere geleceklerdir. Sunuculuğunu Kral Tv Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay'ın yapacağı etkinlikler aynı zamanda Kari Tv'den canlı yayınla izleyicilere aktarılacaktır. 29 Haziran'da sabah saatlerinde Genel Müdürlüğün kuruluş etkinlikleri startını verecek olan Genel Müdür Yunus Akgül, aynı zamanda il spor merkezlerinin açılışını yapacak. Teşkilatın üst düzey yöneticilerinin yanı sıra şampiyonlar halkla birlikte bir yürüyüş yaparak, halkla bütünleşmesi sağlanacaktır. Akabinde protokol ve kortej eşliğinde Atatürk Anıtına çelenk konulacaktır.

Adıyaman Atatürk Stadında ki konuşmalar sonrası konserlerle devam edilecektir. Daha sonraki günlerde ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun 23 ilinden gelecek sporcuların iştiraki ile yapılacak olan 5. Yaz Spor Oyunları yarışmalarına devam edilecektir. Kortej yürüyüşü, açılış, konserler ve sportif yarışmalara tüm halkımız davetlidir" dedi.