BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sahte mucit belediyeyi fena tokatladı

Güler misin ağlar mısın. Sakarya Pamukova'da kendini 'mucit' diye tanıtan bir genç belediyeyi bakın nasıl tokatladı?

Abone ol

Kendisini bilgisayar mühendisi olarak tanıtarak belediyede işe giren bir kişi, "sudan elektrik üreteceğini" söyleyerek, belediyeyi 3 ayda 600 bin TL dolandırdı.

SUDAN ELEKTRİK ÜRETECEKTİ

Sakarya'ya bağlı Pamukova ilçesi belediyesinde kendisini bilgisayar mühendisi olarak tanıtarak işe giren ve 3 ay çalışan kişinin, "sudan elektrik üreteceğini" söyleyerek, belediyeyi 600 bin TL dolandırdığı iddia edildi. Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, yerel seçimlerin ardından göreve geldikleri belediyede, geçmiş döneme ilişkin yaptıkları incelemede, belediyenin zarara uğratıldığını belirlediklerini söyledi. K.B'nin, yaptığı işlemleri incelediklerini kaydeden Keser, harcama yetkisi verilen şahsın, "sudan elektrik üreteceğini" söyleyerek 600 bin TL'lik malzeme aldırdığını, alınan malzemelerin elektrik üretimiyle ilgisi olmadığını belirlediklerini kaydetti.



600 BİN TL'LİK VURGUN

Keser, şöyle konuştu: "Bu kişi, sudan elektrik üreteceği vaadiyle bazı malzemeler aldırıyor. 600 bin TL'ye yakın. Almış olduğu malzemeleri buraya getiriyor. Ama böyle bir sistem yok. Şu anda belediye icralık. 100 bin TL'lik malzemeyi 600 bin TL'ye aldırmış."

PROJE DE SAHTE DİPLOMASI DA

Pamukova eski Belediye Başkanı H. Ferudun Turan ise K.B'nin İstanbul Teknik Üniversitesi'nden aldığı diplomayı ve patent yazısını getirdiğini belirterek, "Her gelen kişinin üniversite diplomasına bakmam, üniversite mezunu olmadığı kimin aklına gelirdi? Belediyede 17 mühendis çalışıyor. Hiçbirine de sormadım ki senin diploman sahte midir, gerçek midir diye. Yapılan iş doğru" diye konuştu. K.B ise belirtildiği gibi İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olmadığını, orta öğretim mezunu olduğunu söyledi.