BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Vekil dairesi dediğin böyle olur

TOKİ, milletvekilleri için Gölbaşı’nda konut inşaatına başladı. Taksit fiyatlarını duyunca nasıl evler yapıldığını daha iyi anlayacaksınız.

Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Gölbaşı İncek’te milletvekilleri için yeni bir konut inşaatına başladı. Aylık ödemeler tam 6 bin lira... Bu Ankara'daki en pahalı fiyat... Rakamı düşünecek olursanız evlerin birer kral dairesi gibi olacağını kolayca hayal edebilirsiniz.

Nazan Sağlam Mimarlık şirketi tarafından projesi gerçekleştirilen 24 ayrı çeşit ve büyüklükteki evlerden oluşan üç ayrı blok ve tipte projelendirilen evlerin satış işlemleri başladı.

444 BİN TL'LİK EVLER

Daha önce Yenimahalle’de vekiller için yapılan ancak yeterli talep görmeyince önce personele ardından tüm vatandaşlara arzedilen evlerin ardından bu kez Gölbaşı İncek’te başlatılan projede milletvekillerine fiyatı ortalama 131 bin TL ile 444 bin TL arasında değişen konutlar inşa edilecek.

250 METREKARELİK KRAL DAİRELERİ

Tanıtım için TBMM’de milletvekili iç kulisine proje ve evlerin mimari özelliklerini içeren bir pano hazırlandı. Bu panoda bodrum kat, 1 oda 1 salonlu küçük dairelerden dubleks ve 5 oda 1 salonlu geniş dairelere kadar her tür dairelerin konumları yer aldı.

EVLERDE YOK YOK

Sığınaklı ve özel güvenlik sistemli apartmanlarda yer alan bu dairelerin üst katlarında yer alan ve 211 ve 248 metrekarelik alt dubleks ya da üst dubleks diye adlandırılan geniş dairelerin fiyatları ise dudak uçuklatacak cinsten.

Vatandaşa asgari ücret üzerinden aylık taksitlerle ev yapan TOKİ’nin 9 bin lira alan milletvekilleri için aylık 6 bin lira taksitle 440 bin liraya bu dubleks evleri satacağı öğrenildi.

VEKİLLER ALMAZSA HALKA ARZ

Milletvekilleri için geçen hafta tanıtımına başlanan ve talep toplama için satışı başlatan TOKİ ve TBMM, bu proje için henüz 4 milletvekilinin talebini alabildi. Daire satışlarına milletvekillerinin yeterli ilgiyi göstermemesi halinde, bir süre sonra satış TBMM personeline de açılacak. Bu yolla da dairelerin tümü satılmazsa vatandaşlara da bu sitelerden daire satışı yapılacak. Bu paraları ödemeye hazır olan vatandaşlar vekillerle komşu olabilecek.