BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli Hoca Atatürkçü oldu

Atatürkçü oldu olmasına ama bu kez cemaati ayaklandı. Cübbeli Ahmet Hoca'nın sıkı Atatürkçülüğüne tepkiler yağdı.

Abone ol

İslamcı kanadın renkli siması olan, vaazları dinlenme rekoru kıran, 'Cübbeli Ahmet Hoca' lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, çıkardığı derginin merkezine Atatürk'ün resmini astığı için mensubu olduğu İsmailağa Cemaati'ne bağlı bir grubun şimşeklerini üzerine çekti.

Furkancılar adlı grup tarafından 'kırmızı çizgileri ihlal etmekle suçlanan Cübbeli Ahmet, bir süredir dinci kesimin ünlü isimlerinden Mustafa İslamoğlu ve Adnan Hoca' lakaplı Adnan Oktar'la girdiği polemiklerle adından söz ettiriyordu.

Atatürk portresi asılması tepki çekti

Cübbeli Ahmet Ünlü, şimdi de Furkancılar adlı grubun sert eleştirileriyle karşı karşıya geldi. Eleştirinin nedeni ise hayli ilginç: Cübbeli Ahmet'in himayesinde 2007'den beri yayımlanan Kasr-ı Arifan Dergisi'nin Bağcılar'daki merkezine Atatürk portresi asılmasına cemaat içersindeki Furkancılar kanadı tepki gösterdi. Furkan Dergisi'nin son sayısında Enes Mollaoğlu imzasıyla ve "Cübbeli Ahmet Hoca'ya bir soru" başlıklı yazıda Cübbeli Ahmet'e yönelik eleştirilerin ardından şöyle deniliyor:

VARSA BİR DURUM BİLELİM

"Şahit olduğumuz bir şey var ki, bizi gerçekten şaşırttı. Doğru veya yarı doğru tevil yapma niyetimizi bile sıfırladı. Bu sebeple tevile kaçmadan, direkt kendisinden öğrenme niyetiyle, burada alenî olarak ifâde ediyoruz. 'Neden kendisine sormayıp da, burada yazıyorsunuz?' diyenlere peşinen cevap vermiş olalım; telefonlarımıza çıkmıyor, bizle görüşmekten imtina ediyor (nedenini kendisine sorabilirsiniz). Soru, kestirme şekliyle şu: Ahmed Hoca, çıkardığı Kasr-ı Arifan dergisinin merkezine, 5 Mustafa Kemal'in resmini o, neden astırdı?.. Maarifet ehli olmayışımız, siyaseti beceremeyişimiz sebebiyle anlayamadığımız bir durum varsa şayet, bilelim."

CEMAATİN YAYIN ORGANI

Furkan Dergisi, îsmailağa Cemaati'nin ilk yayın organlarından biri. Dergi, cemaatin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Sadeddin Ustaosmanoğlu tarafından 1995'ten beri çıkarılıyor.