BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu futbolcuyu tanıdınız mı?

Eski emekliler maaş farkının kapanması için dava açtı. Davanın lehte sonuçlanması için bekleyenler arasında o da var.

Abone ol

İNTERNETHABER-Futbol ne kadar da değişti böyle.. Futbolcuların aldıkları paralar sadece taraftarı değil, eski nesil futbolcuları da şaşkına çeviriyor.

İşte onlardan biri de Galatasaray ve Beşiktaş'ta bir döneme damgasını vurmuş olan Suat Mamat. 1950'li ve 60'lı yıllarda fırtına gibi esmiş.

ALMANYA'YA İLK GOLÜ ATAN ADAM

Rövaşata vuruşunun ilk önde gelen isimlerinden. Hatta gol vuruşunun Tanju'dan daha iyi olduğu söyleyenler bile var. 30 defa A milli olan ve aynı zamanda 1954'te Türkiye'nin Almanya'ya attığı gol Türkiye'nin ilk golü..

Sarı-Kırmızı forma altında 3'ü İstanbul Ligi, 1'i Türkiye Ligi olmak üzere toplam 4 şampiyonluk yaşadı.1964-1968 arasında formasını giydiği Beşiktaş'ta da 2 şampiyonluk yaşadı.

1977-1978 sezonunda teknik direktör olarak Kırıkkalespor'u şampiyon yaparak tarihte ilk defa bir ilçe takımını Türkiye 1. Futbol Ligi'ne çıkarmış..

Mamat kaç lira maaş alıyor?

[PAGE]



Milyonlarca insanın gıpta ile baktığı bu isimdi. Transfer sezonunda bavulla para kaldırma döneminin olmadığı yıllarda top koşturdu. O şimdi SSK emeklisi..

Şimdi ayda 630 TL maaşla geçiniyor. 79 yaşında 30 yıllık SSK emeklisi Mamat'ın aldığı maaş 630 TL. Hemen akla şu soru gelebilir: 'Şimdiye kadar kazandığı paraları ne yaptı?'

Mamat para biriktirmedi mi?

[PAGE]



Mamat futbolun ne denli değiştiğini, söktürün bacasız fabrikaya dönüştüğünü şu kısacık cümleyle izah ediyor: "Malesef o zaman futbolda para yoktu şimdi var."

Mamat, "futboldan başka bir işimiz yok. Bugün bu maaşla geçinmemize imkan yok" diyor. O da diğer emekliler gibi intibak yasası davasının kazanılması için dua edenler arasında..

Eski emeklilere ortalama 400 TL zam umudu

[PAGE]




Eğer dava kazanılırsa eskiden emekli olan ve düşük maaş alanın aylığı yeni dönem emekli olan ile eşitlenecek. İşçi emeklisi ile Bağ-Kur emeklisi en az 300-500 TL arasında zam alacak.

Emekliler ne istiyor?

İşçi Memur Bağ-Kur Emeklileri Derneği Genel Başkanı Hamdi Öz konuyla ilgili Show Haber'e konuştu:

"İntibak yasası Türkiye'nin kalkınmasındaki payımızın bize verilmemesidir. Eski emekli ile yeni emekli arasındaki farkın bize verilmesi talebidir. Türkiye hukuk devletiyse hukuk mücadelemizi bu yönde sürdürmeye karar verdik ve dayayı açtık."