BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Baykala AKPden 15. madde yanıtı

CHP Lİderi'nin darbecilerin yargılanmasını engelleyen 15. maddenin değiştirilmesi yönündeki çağrısına AKP'den cevap geldi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, 12 Eylül’le ilgili Anayasa’nın 15. maddesini değiştirme çağrısına AKP'den olumlu yanıt geldi. Bozdağ, Baykal'ın darbecilerin yargılanmasını engelleyen maddenin kaldırılması yönündeki sözlerini umut verici bulduğunu açıkladı.


AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, 12 Eylül’le ilgili Anayasa’nın 15. maddesini değiştirme çağrısını değerlendirirken, “Bizim de dileğimiz bu açıklamanın, sözde kalmamasıdır. Anayasa değişikliğine bugüne kadar sıcak bakmayan Sayın Baykal’ın bu çağrısıyla bunu konuşuyorsa bundan sonra ‘anayasa değiştirilebilir’ anlamına geliyor. Baykal’ın çağrısı önemli ve sevindirici” dedi.

Bozdağ, uzunca bir zamandan beri anayasa değişikliklerine karşı olduğunu söyleyen Sayın Baykal’ın bu açıklamasının kendileri için önemli ve sevindirici olduğunu söyledi.

SÖZDE KALMASIN, KOMİSYONA GELİP KATISINLAR

Bozdağ, Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın daha önce anayasa değişiklikleri konusunda yaptığı çağrıyı hatırlatarak şöyle dedi:
“Bizim de dileğimiz bu açıklamanın, sözde kalmamasıdır. Onun için Sayın Baykal’ın, sözünün gereği olarak Meclis Başkanımızın kurmayı planladığı ve partilere davetiye çıkardığı anayasa uzlaşma komisyonuna bir üye vermeye daveti vardı. Burada Sayın Baykal’ın bahsettiği geçici madde dahil, 12 Eylül darbesi’nin ürünü olan 82 Anayasası’nda yapılacak değişikliklerin konuşulup, değerlendirilip, Türkiye’de demokrasiyi derinleştiren ve güçlendiren hukukun üstünlüğünü temin eden, insan hak ve özgürlüklerini önceleyen bu gibi değişiklikleri yapmak pekala mümkündür.”
Bugüne kadar bu değişikliklerin, yapılmaması için uzlaşma komisyonuna üye vermeyen CHP’nin, bu tutumunun bundan sonra değişeceğini umut ettiklerini dile getiren Bozdağ, “CHP’nin uzlaşma komisyonuna katılmasına mani olan herhangi bir şey olmadığı gibi, elini ayağını bağlayacak herhangi bir şey de yoktur" dedi.