BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,44
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sağlık Lisesine ambulans tahsis edildi

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini için ambulans tahsis etti.

Abone ol

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin pratik uygulamalarını daha sık ve etkin yapabilmeleri için okula bir ambulans tahsis etti.

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü, sağlık hizmetlerinin yanısıra Sağlık Meslek Lisesi'nin ihtiyaçlarını da karşılıyor. Müdürlük bu doğrultuda okula bir ambulans tahsis ederken, geçmiş dönemlerde kullanılmış sağlık malzemelerini de okul bünyesinde oluşturulacak Sağlık Müzesi'ne hediye etti. Yıllanmış sağlık aletleri müzeye konularak öğrencilerin bu konudaki gelişme süreci hakkında bilgi edinmelerini sağlanacak.

Malzemelerin tahsisi nedeniyle düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, uygulamalı derslerin öğrencinin ileriki yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü'ne göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

Bu tür bir hizmetin öğrenciler için büyük bir şans olduğunu dile getiren Yıldırım, meslekte başarılı olma yolunun uygulamalı eğitimden geçtiğini ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Şahinöz ise kurum olarak 'daha iyi ne yapabilir'in peşinde olduklarını kaydederek, sağlık sektörünün hata kabul etmediğinin altını çizdi.

Şahinöz, "Acil Yardım Ambulansı vasfını yitirmiş fakat içinde bir ambulansta olması gereken her türlü kullanılmış teknik malzeme bulunan olduğu aracımızı Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Okul bahçesinde istedikleri sıklıkta pratik yapma olanakları olacak, ilave gerek duyulacak malzemeleri de karşılamaya gayret edeceğiz. Eğitim öğretim döneminde araçlarımızdan öğrencilerimiz faydalanabilecek. Sağlık lisesine olan desteğimiz sağlık kökenli eğitmenlerimiz, konusunda uzman sağlık profesyonellerinden konferans ve kariyer günleri şeklinde artarak devam edecektir.

Sağlık sisteminin acil bölümünde görev alacak öğrencilerimize yapacağımız katkıyı fazlasıyla önemsiyoruz, Sağlık Müdürlüğü ve 112 bünyesindeki öğrenci stajlarının daha etkili ve verimli olması için arkadaşlarımız yeni proje ve uygulamalar üzerinde çalışıyorlar, yakın zamanda detayları netleşecek." diye konuştu.