BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP son kararını açıkladı!

BDP'nin desteği Ak Parti için önem taşıyor. BDP Meclis'e sunulan değiştirilmiş teklif paketini inceledi ve son kararını açıkladı. .

Abone ol

BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız Anayasa Paketi için "Bu haliyle desteklememiz söz konusu olamaz" dedi.

CHP ve MHP'nin kesin ret tutumu nedeniyle Anayasa değişikliklerinin parlamentodan rahat geçmesi ve referandumda daha geniş bir destek bulması BDP'nin kararı çok önem taşıyor.

BDP daha önce destek için şartlarını açıklamıştı. Ancak bu konuda Ak Parti'yle ortak bir zeminde buluşamadılar. Bugün de  BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız son noktayı koydu.

AKP'nin tartışmaya açtığı taslakla TBMM'ye Başkanlığı'na sunduğu teklif arasında önemli bir fark bulunmadığını belirterek, "Bu haliyle desteklememiz söz konusu olamaz" dedi.

 NTV'de soruları yanıtlayan Yıldız, şunları söyledi:

"Bu AKP'nin taslağıdır. AKP'nin ideolojsini, arayışını, anlayışını yansıtan bir paket. AKP'nin paketi halkın, emekçilerin, Kürtler'in paketi haline gelmedi. Teklif edilen metinde toplu sözleşme hakkına yeni bir madde eklenmiş, onun dışında pakate eklenmiş bir şey yok. Onun için bizim bu paketi desteklememiz söz konusu olmaz."

Muhalefet partilerinin alternatif sunmadan sergiledikleri "ret" tutumunu da eleştiren Yıldız, "Muhalefetin alternatif sunmaması toplumu AKP iktidarına mahkûm etme anlayışıdır. Ve çözüm getirmeyen bir anlayıştır. Onun için biz alternatif bir çalışma yaptık" dedi.

BDP, AKP'ye de ilettiği alternatif anayasa taslağı konusunda olumlu bir yanıt alamadı.

BDP, AKP'nin Anayasa paketini desteklemek için, başta yüzde 10 olan Türkiye barajının indirilmesi ile Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunlarında değişiklikler yapılması olmak üzere bir dizi koşul dile getirmişti. AKP, barajın indirilmeyeceğini açıklayarak BDP'ye olumlu yanıt vermedi."