BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'ın ortaya çıkardığı o isim kim?

Deniz Baykal Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bir atamanın hikayesini anlattı. O hikayedeki isim ortaya çıktı.

Abone ol

CHP Lideri Deniz Baykal'ın partisinin grup toplantısında "Bir aylık müsteşar Anayasa Mahkemesi'ne atandı" dedi. O müsteşarın Dr. Alparslan Altan olduğu ortaya çıktı.

Arslan Anayasa Mahkemesi raportörüyken, 26 Şubat 2010'da Resmi Gazete'de yayınlanan kararla önce Denizcilik Müsteşarlığı'na, 30 Mart'ta da Anayasa Mahkemesi'ne yedek üye olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi’nde emekliye ayrılan yedek üye Mustafa Yıldırım’ın yerine Dr. Alparslan Altan’ı atadı. Altan, Anayasa Mahkemesi raportörü olarak DTP hakında açılan davada, kapatılması yönünde görüş bildirmişti.

Alparslan Altan AKP’yle ilgili kapatma davasının ardından  26 Şubat’ta yayımlanan atama kararı ile Denizcilik Müsteşarlığı’nda boş bulunan Müsteşar Yardımcılığı’na getirilmişti. AKP hakkındaki davada raportör olarak görevlendirilen ve kapatma aleyhinde rapor hazırlayan Osman Can’a yakın bir isim olduğu öne sürülen Altan’ın, resmen olmasa bile fiilen Can’a yardım ettiği belirtildi. Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki davayla ilgili karar gününü açıklayan isim olan Altan, gazetecilerin, “Bu açıklamayı neden siz yapıyorsunuz?” sorusuna, “Genel Sekreter vekili olduğum için” cevabını vermişti.

Anayasa Mahkemesi Raportörü Alparslan Altan, DTP ile ilgili kapatma kararında da, gerekçeli kararı hazırlayan üç kişilik komisyonun başkanlığını yaptı.

BAYKAL KONUYLA İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Anayasa değişikliği kabul edilirse Anayasa Mahkemesi'nde yedek üyeler asıl üye olacak. Son değişiklik şöyle: Anayasa Mahkemesi'nde raportör olarak çalışan bir kişi Denizcilik Müşteşar Yardımcılığına atanmıştır. Orada 31 gün müsteşar yardımcılığı yaptı. Dün de bu üyenin ataması Anayasa Mahkemesi Yedek üyesi oldu. Rapörtorden yedek üyeliğe geçmesi mümkün değildi. Tarafsız cumhurbaşkanımız, 16 kişiyi Anayasa Mahkemesi'ne atayacak olan Cumhurbaşkanımız dün onu anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine atandı. Paket değişikliği gerçekleşirse bu kişi otomatik olarak Anayasa Mahkemesi üyesidir.

Bu zihniyet daha şimdiden herkes tarafından görülebilir hale gelmiş olmalıdır.