BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85
HABER /  EKONOMİ

TEKEL işçilerine Ankara yolu gözüktü!

TEKEL işçileri, 1 Nisan'da başlatmayı planladıkları yeni oturma eylemi için tekrar Ankara yollarına düşüyorlar.

Abone ol

Tekel işçileri Ankara’da sona erdirdikleri eylemlerinin ardından 1 Nisan’da yapacakları oturma eylemi için tekrar Ankara’ya gidiyorlar. Aydın Tekel İşçileri İşçi Komitesi yarın akşam Ankara’ya gideceklerini açıkladı.

Aydın Tekel İşçileri İşçi Komitesi adına açıklama yapan İşçi Komitesi Aydın Temsilcisi Ahmet Başaran, başlattıkları direnişin devam edeceğini söyledi. Belediye-İş Sendikası Aydın Şubesinde Belediye-İş Sendikası Aydın Şubesi Başkanı Hidayet Yaman ve bir grup Tekel işçisiyle birlikte basın açıklaması yapan Ahmet Başaran, 4/C uygulamasını kölelik olarak nitelendirerek, bu uygulamanın kaldırılmasını ve özlük haklarıyla beraber başka kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmaları taleplerini her zaman tekrar tekrar dile getireceklerini kaydetti.

Ankara Kızılay Meydanını adeta ikinci evleri gibi gördüklerini belirten Başaran, “78 günlük Ankara direnişimizin devamı olan 1 Nisan oturma eylemi için 31 Mart akşamı saat 10:00’da yine yolara düşüp Ankara’ya gideceğiz. Bizlere her zaman desteklerini gösteren başta Aydın halkı olmak üzere TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendikalar ile diğer memur sendikaları KESK, KAMU-SEN ve sivil toplum örgütlerimizi, siyasi partilerimizi teşekkür ediyoruz. Ve bundan sonraki mücadelemizde de kendilerini yanımızda görmek istiyoruz” dedi.