BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.474,36
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Hilton, Edirne'de otel açmaya hazır

Meriç Nehri'nin kıyısında 22 dönümlük araziye Hilton oteli kurulması için başvuran şirkete arsa tahsis etmek için komisyon kurulacak.

Abone ol

Edirne'de Meriç Nehri kıyısında Hilton Oteli kurulması için başvuruda bulunan şirkete, arsa tahsisi için komisyon kurulacak.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye meclis salonunda yaptığı basın toplantısında, Hilton Oteli'nin yapımı için Kosifler Grubu'nun başvuru dosyasının belediyeye ulaştığını söyledi.

Otel kurulacak arsanın tahsisi için bu hafta tahsis komisyonu kurulacağını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:

''Meriç Nehri kenarındaki 22 dönümlük arsanın tahsisi için tahsis komisyonu kurulacak. Komisyon puanlama yapacak, puanlamada arsa hak sahibi olursa, Hilton Oteli kurulması için 49 yıllığına tahsis edilecek.Arsa tahsisisin sonunda, otelin 2011 yılının 2. çeyreğinde biteceği yani Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 650. yılına yetiştirileceğini öğrendik. Hilton'un Edirne'de olması şehre büyük bir artı kazandıracaktır. 4 yıldız yapılacak otel, 200 civarında yatak kapasitesi olacak. 3 kat üzerine yapılacak otel, kurulacağı bölgenin tarihi dokusuna uygun yapılacak.''

Sedefçi, ayrıca bir soru üzerine arsa üzerindeki haczin kaldırıldığını ve arsayla ilgili bir sorunun olmadığını kaydetti.