BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'nin fıkrası AK Parti'yi çıldırtacak

Konuşmalarıyla internette tık rekorları kıran CHP'li İnce bu kez Çankırı'da anlattığı fıkra ile çok konuşulacak.

Abone ol

Demokratik Açılım Meclis görüşmelerinde yaptığı konuşma internette tık rekoru kıran CHP'li Muharrem İnce bu kez AK Partilileri çok kızdıracak bir fıkra anlattı.

İşte İnce'nin o fıkrası:
"Kilisenin çanına kuşun birisi pisliyormuş. Papaz demiş ki, ‘bu herhalde Hıristiyan değil’ oraya bir içki koymuş kuş içkiyi de içmiş. Papaz demiş ki, ‘Hıristiyan olsa çana pislemez, Müslüman olsa içki içmez bu olsa olsa AKP’lidir"

CHP Çankırı İl Kongresine CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl katıldı. Burada Çankırılara seslenen İnce önce oy isteyerek şunları söyledi:
"Hiç kimse kusura bakmasın seçmen kitlemiz, Çankırı’da CHP kazanamaz diyerek 33 yıldır ANAP’lılara, DSP’ye, DP’lilere, MHP’lilere oy verdi. Şimdi buradaki MHP’lilere DSP’lilere ANAP’lılara DP’lilere DYP’lilere sesleniyorum. 33 yıldır size oy verdi bu insanlar. Bu sefer CHP geliyor hadi borcunuzu ödeyin!"

Artık Çankırı’da sizi yalnız bırakmayacağız diyen İnce, “Çankırı’da bir laboratuar çalışması yapacağız. CHP’yi Çankırı’da birinci parti yapacağız” dedi.

ARINÇ'A AĞLAMA DOKUNDURMASI
"Ağlamadan sorumlu bir devlet bakanı var. Sürekli ağlıyor" diyen Muharrem İnce, “Yardımcıma söyledim, Bülent Arınç’ın ulusal ve yerel basında yer alan haberlerini tek tek çıkartın. Bu milletin işsiz çocuklarına, çiftçilerin dağda kalan ürünlerinden, emeklilerin feryadından, bir kez bahsetmiş mi? On bin haberi basında çıkmış. Bir kez bu millettin işsizlik sorunundan bahsetmemiş. Konuşmalarında sürekli germiş. Niye biliyormusunuz? Tuzu kuru da ondan” diye konuştu.

AK PARTİ DÖNEMİNDE KUMAR ARTTI
"Bu milliyetçi muhafazakar iktidar döneminde kumar üç misli artı" diyen İnce, “AKP iktidar olana kadar ayda üç defa milli piyango çekilirdi. Bir de toto ve loto oynanırdı. Şimdi süper toto, spor loto, iddia her gün, kazı kazan, at yarışı her gün, kumara harcanan para bu dönemde üç kart artmış. Bu şuna benziyor. Kilisenin çanına kuşun birisi pisliyormuş. Papaz demiş ki, ‘bu herhalde Hıristiyan değil’ oraya bir içki koymuş kuş içkiyi de içmiş. Papaz demiş ki, ‘Hıristiyan olsa çana pislemez, Müslüman olsa içki içmez bu olsa olsa AKP’lidir’ diye konuştu.
Bunların hepsi darbe ticaretidir.

İNCE'DEN CHP ŞİİRİ
Muharrem İnce, “Eski partini bırakta gel. Okunmuş mektuplarını yakta gel. Türkiye ne halde bakta gel. Ampülü patlatta gel. Altı oku yakana takda gel” şirini okuyarak sözlerini tamamladı.