BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nükleer karşıtlarının eylem hazırlığı

Sinop'ta kurulması gündeme gelen nükleer santrale yönelik tepkiler sürüyor. Çevreciler eyleme hazırlanıyor.

Abone ol

Sinop'ta nükleer karşıtlarının 25 Nisanda miting düzenleyeceği bildirildi.

Sinop Çevre Platformu adına Çevre Dostları Derneğinde basın açıklaması yapan Metin Gürbüz, Güney Kore ile imzalanan nükleer işbirliği anlaşmasına ve Sinop'a kurulması planlanan nükleer santrale karşı 25 Nisan cumartesi günü Gerze ilçesinde miting düzenleyeceklerini söyledi.

Termik ve nükleer santral karşıtlarını bir araya getirecek bir mitinge duyarlı herkesi davet ettiklerini belirten Gürbüz, “Nükleer karşıtı mücadele yalnızca Sinop ve Mersinlilerin mücadelesi değil. Bütün Türkiye'den bu mitinge geniş bir katılım bekliyoruz” dedi.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker de yaptığı açıklamada, “Sinopluları nükleer enerjiye ve termik santrallere karşı sürdürdükleri haklı mücadele” nedeniyle desteklediklerini ifade etti.

Nükleer karşıtı mücadelenin zeminini oluşturan Sinop ve Mersin'deki hareketlerin desteklenmesi gerektiğini belirten Diker, “Meclis'te gerçekleştirdiğimiz eylem bunun ilk adımıydı” dedi.

25 Nisan'a düzenlenecek miting ve Çernobil felaketinin yıl dönümü nedeniyle Greenpace'in bayrak gemisi Rainbow Warrior'un Sinop'a geleceğini de bildiren Diker, “Antinükleer mücadele hep zeminini Sinop ve Mersin'deki yerel hareketlerden aldı. Biz de bu hareketleri daha fazla desteklemek için onların yanında olmak istiyoruz. Onlarla birlikte güzel planlarımız var. Bunlardan biride Greenpeace'in bayrak gemisi Rainbow Warrior'un Çernobil felaketinin yıl dönümünde Sinop'ta bulunacak olması” diye konuştu.

Bu arada, Genç Greenpeace Gönüllüleri'nin Sinop'ta 2 ay önce başlattıkları nükleere karşı imza kampanyasının devam ettiği bildirildi.