BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Aytaç Durak'tan ilginç iddia!

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince açığa alınan Aytaç Durak ilginç bir iddia ortaya attı. Durak'a göre görevden alınmasının nedeni...

Abone ol

İçişleri Bakanlığı kararı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini tekrar üstlenmesini engellemek için açığa alındığını iddia etti.

Durak, sahibi olduğu Durak İnşaat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Belediyeler Birliğinde en uzun süre başkanlık yapan kişi olduğunu belirtti.

TOPBAŞ'IN OTURDUĞU MAKAMI GERİ ALACAKTIM

Son yerel seçimlerin ardından bir hukuk ayıbının yaşanmaya başlandığını iddia eden Durak, şöyle devam etti:
“Yerel seçimlerin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi devamlı müfettiş teftişi ile gözetim altında tutulurken, diğer yandan yetkilerim elimden alınma yoluna gidildi. Türkiye Belediyeler Birliği seçimleri yapılacağı dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından görevimden uzaklaştırıldım. Bu hukuk ayıbıydı. Danıştay'a açtığım davayı kazandım. Dava sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oturduğu o makamı dün gidip tekrar teslim alacaktım.

Görevden alınmamın perde arkası Türkiye Belediyeler Birliğindeki bir ayıbın kapatılmasıdır. Ben davul zurna ile Ankara'da bu görevin iadesini alacakken başkanlık koltuğunda olmadığım için bu görevi alamıyorum. Hukuka aykırı olarak görevden alınmama neden olan işlemleri Danıştay 8. Dairesi iptal etti. Şimdi bu ayıbın Türk kamuoyunca öğrenilmesini engellemek için alelacele bir şekilde, hala nedeni bilemiyorum görevden uzaklaştırdılar. İkinci bir ayıp yapıldı. Bu ayıp da yüce Türk hukuk sisteminin önüne gidecek ve gerekli cevabı alacak.”

Durak, seçimle gelen bir kişinin seçim olmadan görevden uzaklaştırılmasının kendi şahsı ve Adana halkının yanı sıra tüm Türkiye Belediyeler Birliği'ne bağlı belediye başkanlarının da onuruna dokunan bir karar olduğu görüşünü de savundu.

Görevden uzaklaştırılmasının siyasi bir karar olduğunu iddia eden Durak, “Siyasi kararlar yanlışsa yargı duvarlarına çarpar. Bu çarpacak ve biz tekrar davulla zurnayla Adana Büyükşehir Belediyesi makamına oturacağız” dedi.

Durak, toplantı sonunda, Danıştay 8. Dairesinin verdiği kararın fotokopilerini basın mensuplarına dağıttı.