BIST 9.677
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye Amasya'yı konuşacak

Türkiye'de yayın yapan ulusal TV kanallarında 1 Nisan'dan itibaren Amasya reklamları yayınlanacak.

Abone ol

1 Nisan 2010 tarihinden itibaren Türkiye'de ulusal yayın yapan televizyon kanallarında Amasya reklamlarının yayınlanacağını belirten Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, düzenlediği basın toplantısında söz konusu reklam yayınlama kararının Amasya Valiliği 65 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu üyesi öğrenci ve öğretmenlerin oylamaları ile alındığını açıkladı.

10'ar saniyelik 3 ayrı reklam filminin 14 gün boyunca 598 defa yayınlanacağını anımsatan Vali Daşöz, “Kültür ve turizmde marka şehir olan Amasya'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan reklam filmleri ciddi bir hareketlilik getirecek. 1 Nisan'da Türkiye Amasya'yı konuşmaya başlayacak” diye konuştu.

7 bin 500 tarihi bir birikimi olan, Osmanlı şehzadelerinin valilik yaptığı, Milli Mücadelenin meşalesi Amasya Tamimi'nin yazıldığı ve Ferhat ile Şirin efsanesinin geçtiği Amasya'nın tanıtıma ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini ve öğrencilerin sattıkları kitap, kartpostal, nostaljik radyo ve uyguladıkları diğer aktivitelerden sağlanan kaynaklarla söz konusu reklam filmlerini finanse ettiklerine değinen Vali Daşöz, uzun vadede BBC, CNN gibi kanallara da reklam vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Vali Daşöz, reklam filmlerinin maliyetinin ileriki süreçte açıklanacağını sözlerine ekledi.