BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,72
HABER /  GÜNCEL

Öğretmenini eleştirdi hayatını kaybetti

Tarih dersinden düşük not almıştı. Herkesin içinde öğretmenini eleştirdi, "öğretemiyorsunuz" dedi. Sonunda hayatını kaybetti.

Abone ol

İzmir'in Balçova ilçesinde, düşük not aldığı tarih dersinin öğretmeniyle tartışmasının ardından babası okula çağırılan 17 yaşındaki lise öğrencisi Şahin Yutmaz, 10'uncu kattaki evlerinin penceresinden atlayarak canına kıydı.

Yutmaz'ın, 27 Ocak'ta Karataş semtinde 3'üncü kattan atlayarak intihar girişiminde bulunan A.A.'nın görüntülerine, “Böyle bir şeyi insan nasıl yapıbilir” yorumunu yazdığı ayrıca, yine sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki “Ölüm tarihini öğren” programında ise bu tarihin 30 Mart 2066 olarak yer aldığı öğrenildi.

ÖĞRETMENİNİ ELEŞTİRDİ

Nevvar Salih İşgören Lisesi 10-H sınıfı öğrencisi olan Şahin Yutmaz, tarih dersi sınavından düşük not alınca öğretmeni İ.G.'yle, sınıf arkadaşlarının önünde, ders işleme yöntemini eleştirip tartıştı. Tartışmanın ardından sınıfı terk eden Şahin Yutmaz'ın işadamı olan babası Ahmet Yutmaz, okula çağırıldı. Optik mağazası bulunan baba Ahmet Yutmaz, okul yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ardından oğlunun öğretmeninden özür dilemesini sağladıktan sonra eve gönderdi.

ODASINA KAPANDI 
Bülbülcü Sokak, 24 numaradaki apartmanın 10'uncu katındaki evlerine gelip odasına kapanan liseli gençten uzun süre ses çıkmadı. Dün saat 19.30 sıralarında eve gelen baba Ahmet Yutmaz, oğluyla konuşmak için odasına girmek isteyince kapının kilitli olduğunu farketti. Baba Ahmet Yutmaz, oğlunun çağrılarına rağmen ses vermemesi üzerine endişelenerek kapıyı kırıp içeriye girdi.

Odada oğlunu göremeyince açık olan pencereden aşağıya bakan Ahmet Yutmaz, acı manzarayla karşılaştı. 10'uncu kattan atlayarak ağır yaralanan Şahin Yutmaz, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti.

Sınavdan düşük not aldıktan sonra yaşadıklarını gururuna yediremediği için intihar ettiği sanılan Şahin Yutmaz'ın, ölüm haberini alan ailesi ve arkadaşları büyük üzüntü yaşadı.

Özel okula devam ederken bu yıl normal liseye geçiş yapan Şahit Yutmaz'ın, bugün ikindide Yukarı Çarşı Camii'nde kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

İNTİHAR GİRİŞİMİNE İLGİNÇ YORUM 

Öğretmeniyle yaşadığı tartışmanın ardından canına kıyan Şahin Yutmaz'ın sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta, geçen 27 Ocak'da Karataş semtinde erkek arkadaşıyla yaşadığı sorundan dolayı evinin penceresine çıkıp intihar girişiminde bulunan ve bu anları kaydedilen A.A.'nın görüntülerinin altına “Böyle bir şeyi insan nasıl yapıbilir” yorumunu yazdığı ortaya çıktı. Yutmaz'ın ayrıca, yine sosyal paylaşım sitesi Focebook'taki ‘Ölüm tarihini öğren’ programında ise bu tarihin 30 Mart 2066 olarak yer aldığı öğrenildi. Şahin Yutmaz'ın arkadaşları da, aynı sitede üzüntülerini dile getiren yorumlar yaptı. Olayla ilgili polisin soruşturmasının ise devam ettiği bildirildi.