BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Saçınızı başınızı yolasınız varsa...

Yola yola kafanızda saçmı kalmadı? Buna engel olamıyor musunuz? İşte size nedenler ve öneriler...

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Yoğun stres altında bulunan insanlarda saçlarını koparma veya kıl koparma gibi ilginç durumlar görülmekte. Kişinin saçlarını yolmasına trikotollomani denmekte.

Saç koparma dürtüsü önlenemez bir durumdur ve kişi çoğu zaman bunu yaptığının farkına dahi varmaz. Bazen de kaş veya kirpiklerini yolarlar. Yüzündeki veya kafasındaki kılları yolan iki milyonun üzerinde insan var ve bu durumdan etkilenenler de yine en çok kadınlar.

12 haftalık bir araştırma neticesinde insanlara sahte ilaçlar verilerek ,saç yolmalarının önüne geçileceği söylenmiş ve hastaların kendilerini rahat hissetmeleri sağlanmış.

Minnesota Üniversitesinde, orta yaşlarda olan 50 kişilik bir grup üzerinde yapılan çalışmada insanların saçlarını yolmaya yaklaşık olarak 12 yaşında başladıklarını göstermekte. Grubun yarısına antioksidanlar diğer yarısına ise sahte ilaçlar verildi. %56’sında bayağı düzelme oldu. Sahte ilaç verilenlerin  %16’sında ise saç yolmalar azaldı.

 Kişi bunu bilinçli olarak yapmaz fakat bunun negatif etkilerini daha sonra hayatında görür. Çoğu zaman kafasının ortasında bir boşluk olduğunu çok sonradan fark eder ve kendisi için büyük bir problem olmaya başlar.

Sağlıklı gıdalar yiyerek,doğru ve dengeli beslenerek saç ve kıl köklerinizi daha dayanıklı hale getirmek mümkün. Kendinizi rahat bırakır fazla germezseniz bu sorunu çözebilirsiniz.