BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.424,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hitlerin gizli jeti bulundu

Eğer bu jetin tüm testleri bitmiş ve uçuşa hazır hale gelmiş olsaydı, 2. Dünya Savaşını Naziler kazanacaktı

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

1944 yılında yapımına başlanmış olan Ho 2-29 savaş uçağının, 50 yıl sonra ABD tesislerinde olduğu ortaya çıktı.

ABD ordusunun kullandığı B-2 bombardıman uçaklarına benzerliğiyle şaşırtan jet, Hitler'in emri ile yapılmaya başlanmıştı.

Döneminin teknolojisinin çok üstünde olan, özel yapım bu bombardıman uçağını, Naziler savaşı kazanmak için yeni silahlara ihtiyaçları olduğunu düşündüklerinde geliştirmeye başladılar.

 1943 yılında Hitler'in emriyle pilotlar Reimar ve Walter Horten jetin yapımına başladılar. 44 metre kanat uzunluğuna sahip olan bu uçak, radarlara yakalanmayacak ve Nazileri amaçlarına ulaştıracaktı. Neyse ki uçağın tüm testleri bitmeden, savaş bitti.

Uçağın en önemli özelliklerinden biri BMW 003 motor gücünün kullanılmış olmasıydı. Reimar Horten bir diğer fikri de rüzgara dirençli olarak geliştirdikleri bu uçağın yüzeyini kömür tozu ve ahşap tutkalıyla kaplamaktı.

Yapımında 2500 insanın çalıştığı ve 250 bin dolara mal olan gizli Nazi mucizesi 1944 yılına geldiğinde kullanılmaya hazır değildi ama görünmezlik testleri bile yapılmıştı.

ABD'nin görüzmez uçakları ilk olarak 1980'lerin başında yapılmıştı ve HO 2-29 modelinin neredeyse aynısı olan model F-117A Nighthawk'tı. Oysa Naziler Ho 2-29'u 1944 yılında yapmışlardı.

Şimdiye kadar gün yüzüne çıkartılmayan bu özel jetin, ABD'nin kendi uçaklarını tasarlarken faydalandığı kaynak olduğu da National Geographic kanalında özel bir belgeselle gösterilecek.

GİZLİ SİLAHIN GÜN YÜZÜNE ÇIKAN GÖRÜNTÜLERİ 

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]