BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  GÜNCEL

Töre deyip 5. kattan attılar

Töre gereği abisi tarafından 5. kattan atılan ve amcası tarafından sedyede bıçaklanan genç kız ailesine teslim edildi. Karar tartışılıyor.

Abone ol

Siirt'te erkek arkadaşını ziyaret ettiği için üvey ağabeyi tarafından 5. kattan atılan, daha sonra da yattığı sedyede amcası tarafından bıçaklanan genç kız artık devlet korumasında değil. N.E.'nin mahkeme kararıyla ailesine teslim edildiği ortaya çıktı. Karar tartışma yarattı.

Devlet, yakınlarının 5. kattan attığı, sonra da sedyede bıçakladığı genç kızı yine ailesine teslim etti.

Amcasının oğluyla zorla nişanladırılan N.E, arkadaşını ziyarete gittiği radyo binasının 5 katından üvey ağabeyi tarafından itilmiş ve ardında da hastanede amcası tarafından bıçaklanmıştı.

GENÇ KIZ KORKUYOR

Yakınlarına göre genç kız, töreye uymamış ve cezalandırılmıştı.

Yaklaşık bir ay önce yaşanan olaydan sonra koruma altına alınan 17 yaşındaki N.E. basına yansıyan açıklamalarında ailesinin kendisine zarar vereceğinden korktuğunu anlatıyordu.

N.E. töre kurbanı olmaması için tedavi gördüğü hastanede bile korunuyordu.

AİLE KIZLARINI GERİ İSTEDİ

Genç kız, Diyarbakır Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurdunda kalıyordu. Ancak aile kızlarının kendilerine geri verilmesi için mahkemeye başvurdu.

Siirt-Diyarbakır ve Eskişehir'den gelen Sosyal Hizmetler uzmanları tarafından yapılan incelemenin ardından genç kızın aileye verilmesi kararlaştırıldı. Daha önce öldürülme korkusu olduğunu söyleyen genç kızın da ailesinin yanına gitmek istediği öğrenildi.

SİİRT'TEN TAŞINACAKLAR

Ailenin kızlarını geri almak için güvence olarak malvarlıklarını gösterdikleri ve baskı altında kalmamak için Siirt dışında başka bir ilde yaşayacaklarını söyledikleri belirtildi.

Mahkemenin bu kararı tartışma yarattı. Kararın erken verilmiş bir karar olduğuna dikkat çeken uzmanlar, genç kızın yeniden zarar görebileceğini görüşünde birleşiyor.

İŞTE KIZIN ATILDIĞI BİNA

[PAGE]



  

[PAGE]