BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlu Sivas için uyarmış!

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Sivas'taki katliam öncesinde tehlikeyi sezerek hükümeti uyardığı ortaya çıktı

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Milletvekili Ökkeş Şendiller, 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde yaşananlar hakkında ilginç açıklamalar yaptı. Ökkeş Şendiller, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas olayları öncesinde tehlikeyi sezerek zamanın hükümetini "Sivas'ta provokatif olaylar yaşanabilir, tedbir alın" şeklinde uyardığını belirtti. Sanatçı Arif Sağ da olaylar sırasında BBP binasına sığındığını söylemişti.

2 Temmuz 1993'te Sivas olayları meydana geldiği sırada Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte Meclis'te olduğunu hatırlatan Şendiller, "BBP Sivas İl Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu'nu telefonla arayıp Madımak Oteli'nde yangın çıktığını söylediler. Çünkü parti binamız Madımak Oteli'yle bitişikti ve olanlar bütün çıplaklığıyla görünüyordu" dedi.

YAZICIOĞLU "O İNSANLARA SAHİP ÇIKIN" DEMİŞ

Şendiller, telefondaki partilinin, Yazıcıoğlu'na "Başkanım otelden çıkmak isteyenler var. Zor durumdalar. Parti binamıza sığınmak istiyorlar ne yapalım?" diye sorduğunu; Yazıcıoğlu'nun da parti binasındaki görevlilere otelden çıkmaya çalışan insanları Büyük Birlik Partisi binasına almaları için talimat verdiğini anlattı. Şendiller'e göre Yazıcıoğlu, Sivas'tan arayan partiliye "ortalık yatışıncaya kadar sığınan insanlara sahip çıkmalarını tembihlemiş".

KAPILARINI KİLİTLEYİP CAN GÜVENLİĞİ SAĞLADILAR 

Kahramanmaraş eski Milletvekili Şendiller, "Yangında zehirlenme tehlikesi geçiren yaklaşık 42 kişi vardı. Partili arkadaşlarımız hepsini apartman boşluğundan parti binasına aldı. Kapıları kilitleyip can güvenliklerini sağladı. Hepsinin ihtiyaçları giderildi ve ailelerine haber verildi" diye konuştu.

Yangın sırasında Madımak Oteli'nde bulunan sanatçı Arif Sağ'ın da BBP binasına sığınanlar arasında olduğunu hatırlatan Şendiller, "Eğer o gün mahsur kalan 42 kişi binamıza alınmasaydı can kaybı daha fazla olacaktı. Çünkü dumandan zehirlenmek üzereydiler ve arkadaşlarımız da insanlık görevlerini yerine getirdi." dedi.