BIST 10.241
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.476,84
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'e göre AK Parti yetersiz

Saadet Partisi Sivas Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Coşkun, Anayasa değişikliği için AK Parti'nin yetersiz olduğunu savundu.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Sivas Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Coşkun, AK Parti'nin Meclis gündemine taşıdığı anayasa değişikliği paketinin yetersiz olduğunu söyledi.

Partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye gündemini değerlendiren Coşkun, darbe anayasalarının sivilleştirilmesinin bütün kamuoyunun ortak isteği olduğunu ifade etti. Hükümetin hazırladığı son anayasa değişikliği paketinin sınırlı içeriği nedeniyle yetersiz olduğunu öne süren Coşkun, daha kapsamlı bir anayasa değişikliğinin elzem olduğunu ifade etti. "Türkiye'nin yapması gereken top yekûn bir siyasal ve hukuki reform sürecini başlatmaktır" diyen Coşkun, "Bu nedenle tüm siyasi partilere yeni bir anayasa yapılması için çağrıda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin samimiyet sınavında olduğunu belirten Coşkun, "Diğer konularda olduğu gibi anayasa değişikliğini yapıyormuş gibi yapıp ardından bırakmıyorlar tiyatrosunu oynayıp seçime mi gidecek? Yoksa bu konuda üzerine düşeni mi yapacak? Biz Saadet Partisi olarak millet adına bunun takipçisi olacağız. Hiçbir toplum dün söyledikleriyle bugün çelişenlerin arkasından gitmez. Bu nedenle doğruları her zaman söylemeye devam edeceğiz." dedi.

Ahmet Coşkun, parti olarak anayasa değişiklik paketinde yer alması gereken asgari düzenlemeleri ise şu şekilde sıraladı: "Laiklik tanımının yeniden yapılması, askeri yargının kaldırılması, millet egemenliğini kullanan kurumların açıkça belirlenmesi, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması, Anayasa Mahkemesi ve HSYK'ya üye seçiminde TBMM'nin etkin hale getirilmesi, milletvekilliği dokunulmazlığı kürsüde genişletilirken ağır cezayı gerektiren suçlardan kaldırılması, seçim barajının kaldırılması, 150 Türkiye Milletvekili seçilmesi, siyasi parti kapatma davalarında yerel mahkemelerdeki sübut bulmuş hüküm şartı aranması gibi önemli değişiklikler yapılmalı."