BIST 9.142
DOLAR 32,40
EURO 35,04
ALTIN 2.327,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu da Iğdır'ın Kibar Feyzo'su

Kemal Sunal'ın başlık parasını anlattığı "Kibar Feyzo" filmindeki dramın bir benzerini Iğdır'da evlenmek isteyen genç yaşıyor.Iğdır'da sevdiğ ikızla evlenmek isteyen gençten başlık parası olarak 65 koyun istediler. Genç çaresiz...

Abone ol

Iğdır'da sevdiği kız için başlık parası olarak 65 koyun istenen genç, çaresizlik içinde sorunun çözülmesini bekliyor.

Doğu'da başlık parası yüzünden gençler evlenmede sıkıntı çekiyor. Yüzyıllardır süregelen uygulama nedeniyle evlilik çağındaki bazı erkekler başlık parasının temini için büyük kentlere çalışmaya giderken, genç kızlar da gençlerin gurbetten dönmelerini bekliyor. Bu yolu seçme şansı olmayanlar da çaresizlik içinde kaderlerine boyun eğiyorlar. Bir çok Türk filmine de konu olan başlık parası Iğdır'da da seven gençleri mağdur etti.

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Gödekli köyünde ikamet eden Ahmet İdrak (25), sevdiği kızın ailesinin başlık parası olarak 65 koyun istemesi karşısında çaresiz kaldı.

Başlık parasının kalkmasını ve bütün sevenlerin kavuşmasını istediğini belirten mağdur genç, sevdiği kızı birkaç defa istediğini, fakat kızın ailesinin ısrarla 65 koyun ve 2 bin TL süt parası istediğini belirtti.

Babasının çiftçi olduğunu ve istenen şartları yerine getirmesinin zor olduğunu belirten İdrak, "Çalışarak kısa zamanda kazanılacak bir para değil. Köyümüzde ve ilimizde başlık parası yüzünden bir çok genç evlenemiyor. Ben bu konuda büyüklerimizin, yetkililerimizin bana yardımcı olmasını istiyorum. Ben de herkes gibi yuva kurmak istiyorum." dedi.

Başlık parasının eskide kaldığını belirten Iğdırlı esnaflardan İzzet Samur ise "Hangi çağda yaşıyoruz. Başlık parası devrinin bitmesi lazım. Gençlerimiz sevdikleri ile evlenebilsinler, mutlu yuvalar kursunlar. Bu arkadaşımızın maddi durumu iyi değil, istenilen şartları nasıl yerine getirsin. Bu konuda yetkililerimiz bu arkadaşımıza yardım eli uzatsın." dedi.