BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elazığ'a 5 bin bitki gidiyor

Elazığ'da yapılması planlanan 'Kültür Park Projesi' için yaklaşık 5 bin bitki çeşidi ve beş bin ağaç türü gönderildi.

Abone ol
Elazığ'da yapılması planlanan 'Kültür Park Projesi' için, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yaklaşık 5 bin bitki çeşidi ve beş bin ağaç türü gönderildi.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay hazırlanan projenin tamamlanıp bakanlık yetkililerine gönderildiği ve yetkililer tarafından kabul edildiği hatırlatıldı.

Projenin kabul görmesinin ardından Çevre ve Orman bakanlığından yaklaşık 1.5 milyon lira tutarında bitki ve ağaç çeşitlerinin gönderildiğini söyleyen yetkilikler, bu bitkilerin 'Kültür Park Projesi' tamamlanıncaya kadar replikaja alındığı aktardı.

Konuyla ilgili abigi veren Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise, ağaç türleri ve bitki çeşitlerinin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla gönderildiğini kaydetti. Selmanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gelen bitkiler Kültür Park projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte projeye uygun olarak kısım kısım serada repikajdan sökülüp yerlerine dikilecektir. Kültür Park toplamda 200 dönüm üzerine inşa edilerek, içerisinde her türlü sosyal donatıyı da barındıracaktır. Türkiye'deki en büyük Kültür Parklardan birini inşa edeceğimizin müjdesini vermiştik. Şimdi projemiz Bakanlık yetkililerince de kabul görmüş ve kısa bir zaman sonra buradaki çalışmalarımız start alacaktır. Geçtiğimiz günlerde sondaj kuyusu çalışmaları başlatıldı."