BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  SEÇİM

Saadet-BBP ittifakının oy oranını açıkladı

Listelerin teslim edildiği gün ittifak yapan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin oy oranını Gezici Araştırma Şirketi değerlendirdi.

Abone ol

Milletvekili aday listelerinin teslim edildiği gün ittifak yaptıklarını ilan eden Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin yüzde 10 seçim barajını aşabileceği iddia edildi.

Bugün TV'de Merkez Siyaset programına katılan Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici ve yayına bağlanan BBP lideri Mustafa Destici seçim süreci ve ittifak çalışmalarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YENİ İSİMLER EKLENEBİLİR

Saadet Partisi ile yapılan ittifak sürecinin ayrıntılarını açıklayan Destici, kendisinin Ankara, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın ise İstanbul 1. bölgeden aday olduğunu söyledi, milletvekili listelerini şimdilik YSK'ya eksik teslim ettiklerini, kalan sürede ise etkili adaylarla listeleri tamamlamak istediklerini açıkladı.

Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici ise SP-BBP ittifakının alması muhtemel oy oranları üzerine yaptıkları seçim anketlerini açıkladı.

İTTİFAKIN OY POTANSİYELİ YÜZDE 10'UN ÜZERİNDE

"Vatandaşımız barajı bir set olarak görüyor. AKP'ye oy verenlerin yüzde 35'i gönülsüz oy verdiğini söylüyor. Vatandaş muhalefete kazanamayacağını düşündüğü için iktidara oy veriyor" diyen Gezici, "BBP veya SP'ye oy verecekken barajı geçemeyeceği için AKP'ye oy veren büyük bir kitle var" ifadelerini kullandu.

Son yapılan seçim anketi çalışmalarını da açıklayan Gezici, "Eğer SP ile BBP ittifak yaparsa bu oluşma oy atar mısınız?" sorusuna BBP için yüzde 8.7, SP için ise yüzde 14'e kadar çıkan bir oy potansiyeli olduğunu ifade etti. "Ancak ittifak olmadığında hangi partiye oy verirsiniz yönündeki soruda ise BBP'nin oyu yüzde 2-2.5 SP'nin oyu ise yüzde 3 olarak ortaya çıkıyor" şeklinde konuşan Gezici, "İttifak yaparlarsa yüzde 8.2'si kesinlikle oy verebilirim yüzde 7'si verebilirim diyor. Bu da yüzde 15'e yaklaşan bir oran ortaya koyuyor" diyerek sözlerini tamamladı.

DESTİCİ İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP), 25. Dönem Milletvekili Seçimleri’ne, ittifak yaparak Saadet Partisi çatısı altında girme kararı aldı. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Güçlü bir kadro ile güçlü bir ittifak biçiminde Meclis’e girelim dedik. Ama güçlü ittifak olmadı.” derken, Mustafa Destici “Biz üzerimize düşeni yaptık” diye konuştu.

SP ile BBP, 7 Haziran genel seçimlerine resmen birlikte girme kararı aldı. Yüksek Seçim Kurulu’na birlikte gelerek aday listelerini teslim eden SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlere SP çatısı altında girme kararı verdiklerini söylediler. Resmi müracaatın ardından birlikte kameraların karşısına geçen Kamalak ve Destici, gönüllerinden geçenin daha geniş bir ittifak olduğunu, ancak çağrı yaptıkları diğer partilerden karşılık alamadıklarını belirtti. Önümüzdeki seçimlere, ülkenin birliği açısından çok önem verdiklerini kaydeden Kamalak, “Güçlü bir kadro ile güçlü bir ittifak biçiminde Meclis’e girelim dedik. Ama güçlü ittifak olmadı. O zaman biz dedik ki değerli kardeşimle beraber ‘Bu ülke hepimizin ülkesidir, gel beraber yürüyelim’ dedik. Kırmadılar.” diye konuştu.